- Reklama -

Autokrat Lukašenko dští síru. Tvůrcům hokejového neúspěchu pohrozil zametáním ulic

- Reklama -

Neúspěch běloruských hokejistů na letošním mistrovství světa v Rusku nezůstane v jejich domovině bez následků. Ba co víc, zasáhnout míní i prezident republiky a velký hokejový fanoušek v jedné osobě Alexander Lukašenko.
Bělorusku, které spoléhalo i na několik naturalizovaných hráčů z Kanady, hrozil na světovém šampionátu sestup a v elitní kategorii jej zachránilo až vítězství nad Francií v posledním zápase základní skupiny. Tým kanadského kouče Davea Lewise nakonec obsadil nelichotivé 12. místo.

„V blízké budoucnosti z toho vyvodíme důsledky. Mě tohle rozhodně nenechává klidným,“ citoval Lukašenkova slova ruský portál sovsport.ru.
Bělorusové se svým špatným umístěním na mistrovství světa připravili o jistotu startu na ZOH 2018 a o účast na hrách v Koreji musí bojovat během zářijové olympijské kvalifikace.
„Je to hanba. Přezkoumáme platy funkcionářů. Vypadá to, jakoby některým zamrzli mozky. Jestli nechtějí pracovat, budou zametat ulice,“ nebral si servítky rozzlobený Lukašenko. Podle serveru belta.by měl také pronést, že hokejisté svým vystoupením „plivli do duše národa“.
Lukašenkovy výroky zaznamenala mj. také lotyšská média. „Běloruským funkcionářům hrozí zametání ulic,“ píše web focus.lv:


Lední hokej patří v Bělorusku k nejpopulárnějším sportům a o jeho rozvoj v zemi se velkou měrou přičinil právě běloruský prezident. Ten je u moci již od roku 1994 a kvůli svým autokratickým praktikám bývá mnohdy stále označován za posledního diktátora v Evropě.
Titulní foto: Kremlin.ru, via Wikimedia Commons

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -