- Reklama -

Avalanche si chtějí obléknout výjimečný háv

- Reklama -

Avs zvažují, že v příští sezóně při příležitosti své 25. sezóny v Denveru obléknou své hráče do ikonických trikotů Quebecu Nordiques.
Kanadský mančaft se stěhoval do Colorada před ročníkem 1995/96.

Pět otázek k obnovení sezóny NHL

„V příštím roce tým oslaví 25. výročí. Myslím, že je to dobrá příležitost,“ zmínil viceprezident klubu Declan Bolger. „Uvažujeme o tom, dosud tady tahle možnost nebyla. Navíc to není jediná věc, o které jsme se bavili. Mluvili jsme o mnoha dalších bodech.“
Avalanche jsou s quebeckým mančaftem stále propojeni. Jean Martineau, současný ředitel pro styk s veřejností, je s franšízou od roku 1986. Pierre Lacroix, který se stal generálním manažerem Nordiques těsně před stěhováním na jih, má v organizaci stále funkci a v neposlední řadě Joe Sakic, draftová volba Nordiques z roku 1987, je nyní coloradským generálním manažerem.
Navzdory velmi těsným vazbám se svým předchůdcem ale denverské mužstvo dres Quebecu nikdy neobléklo. Nyní chce svůj malý prohřešek napravit.
„V týmu máme pár pamětníků. Když se podíváte do klubových záznamů, na rekordy, jsou tam Nordiques spolu s Avalanche. Uznáváme to,“ dodal Bolger.
Podobný krok učinili již Hurricanes, kteří v roce 2018 s velkým úspěchem oprášili dresy Hartfordu Whalers. Jimi přichystanou podívanou si připomeňte ZDE.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -