- Reklama -

Avalanche si konečně ochočili Wild. Varlamov ale utrpěl zranění

- Reklama -

V Xcel Energy Center uběhlo ze zápasu mezi Avs a Wild pouhých 43 sekund, když Cody McLeod a Chris Stewart shodili rukavice a začali si vzájemně vyměňovat pěstní zdravice. Zatímco bouřlivá atmosféra v hledišti i na ledě se dala vzhledem k sílící rivalitě mezi oběma celky očekávat, konečný výsledek již mnohé překvapil.
Do konce první třetiny zbývaly necelé dvě minuty a střela Jaromea Iginly z pravého kruhu byla šikovně usměrněna za záda Devana Dubnyka. A hokejista, který oslavoval gól? Nikdo jiný než McLeod. Pro fanoušky Wild si Avalanche přichystali obzvláště hořkou pilulku, jelikož více nenáviděného hráče byste mezi nimi hledali jen stěží.
Bitka mezi McLeodem a Stewartem:

O další přesné zásahy z coloradských holí se postarali Zach Redmond a Gabriel Landeskog, který v čase 41:19 zvyšoval již na 3:0. Vzepětí domácího týmu přišlo pozdě. Góly Chrise Stewarta a Thomase Vaneka ze 3. třetiny první prohře Minnesoty po 5 zápasech nezabránily.
Výhra Colorada 3:2 byla prvním vítězstvím nad Minnesotou v této sezóně. Další by si muselo vybojovat až v případném play-off.
„Tenhle zápas jsme nezvládli,“ řekl Zach Parise pro deník Star Tribune. „Měli jsme dobrý start, ale ve druhé třetině jsme začali ztrácet puky při přechodu do útočného pásma. To nás stálo vítězství.“
I přes prohru se Wild stále drží na pozici zaručující postup do play-off na divokou kartu. Se čtyřbodovým náskokem na deváté Kings nemusí propadat panice. Útok na třetí pozici v Centrální divizi se však odkládá (tabulku naleznete ZDE).
V mnohem těžší situaci se ocitá tým z Denveru. Avalanche momentálně schází na postupovou příčku 7 bodů a dobrý pocit z vítězství nad divizním rivalem kazí zprávy o zdravotním stavu jejich gólmana Semyona Varlamova, jenž si v nedělní bitvě přivodil zranění v dolní části těla. Na závěrečných 6 minut zápasu jej musel v bráně zastoupit Reto Berra.

Ruský brankář se na třetí výhře Avs v řadě podílel 29 úspěšnými zákroky a zároveň atakoval svůj osobní rekord v počtu minut, v nichž neinkasoval branku.


Zda se Varlamov na ledě objeví v úterním utkání proti Los Angeles zatím není jisté. Mnohé indicie ale směřují k tomu, že kvůli zranění bude muset opět uvolnit místo švýcarskému gólmanovi.

Titulní foto: Andrew Dieb / Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -