- Reklama -

Až tu skončím, budu pěkně starý, říká Johnson po podpisu smlouvy s Coloradem

- Reklama -

V Denveru strávil Erik Johnson už čtyři a půl sezóny, teď stojí na prahu páté. Po jejím skončení, kdy mu vyprší stávající smlouva, ale stěhovací vůz nebude muset objednávat. Americký obránce podepsal s Coloradem nový sedmiletý kontrakt za 42 miliónů dolarů.
„Chtěl jsem se hned od začátku sezóny soustředit jen na hraní. Nechtěl jsem, abych při příchodu do kabiny hovořil o své smlouvě, chtěl jsem mluvit jen a jen o týmu,“ těší 27letého zadáka, že záležitost se vyřešila brzy po zahájení přípravného kempu. „Máme to z krku a můžeme se soustředit na nadcházející sezónu a vyhrávání zápasů, to je nejdůležitější.“
Jednička draftu 2006 strávila první tři roky (a kousek) své profesionální kariéry v St. Louis, k Lavinám přišla v únoru 2011 spolu s Jayem McClementem výměnou za Kevina Shattenkirka a Chrise Stewarta. K 203 utkáním za Blues přidal Johnson v novém působišti už dalších 253, v NHL celkově posbíral 193 bodů. Ve svých nejproduktivnějších sezónách dvakrát atakoval čtyřicetibodovou metu.
„Erik je důležitou součástí jádra našeho mužstva,“ říká generální manažer Avalanche Joe Sakic. „Cítili jsme, že pro naši organizaci je důležité zajistit si ho na delší dobu, protože se dostává na vrchol své kariéry. Moc si přál tu zůstat a my si ho tu také přáli mít. Našli jsme společné řešení.“
Smlouva je strukturována rovnoměrně, takže rodák z Bloomingtonu si v každé sezóně vydělá šest miliónů dolarů. Stejnou částku bude klub odečítat z platového stropu.
„Vstupuju do své deváté sezóny v NHL a když si představím, že mě tenhle kontrakt dovede až k pětatřicetinám, naskočí mi husí kůže,“ svěřil se Johnson se svými pocity listu Denver Post. „Když jsem jako devatenáctiletý vstupoval do ligy a hrál po boku Keitha Tkachuka, který byl ve stejném věku, říkal jsem si, jak je strašně starý. Jsem si jistý, že až já budu v jeho věku, skončí mi tu smlouva a vyhrajeme několik Stanley Cupů, bude tu nějaký osmnáctiletý mladík, který si o mně bude myslet to samé. Je šílené, jak ten čas letí. Člověk si musí vážit svého štěstí, že může každý den přijít na stadión a živit se hokejem.“
Sakice čekají během sezóny nebo po ní ještě jednání s dalšími dvěma důležitými členy kádru Avalanche – útočníkem Nathanem MacKinnonem a obráncem Tysonem Barriem. Jejich případy jsou však malinko odlišné, stanou se pouze chráněnými volnými hráči, takže klub bude stále držet jejich práva.
Foto/Photo by: 5of7

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -