- Reklama -

Babcock bez smlouvy. Bez nové smlouvy

- Reklama -

Fanoušci Detroitu, netruchlete (či snad neradujte se?). Mike Babcock se postaví na lavičku Rudých křídel i v nastávající sezóně. Co ale bude po ní, to je v tuto chvíli zahaleno do mlžného oparu.
Úspěšný trenér, pod jehož vedením Wings v posledních devíti letech ani jednou nechyběli v play off, ukončil v úterý – zatím bez výsledku – jednání s generálním manažerem Kenem Hollandem o podobě nového kontraktu. A protože je jednapadesátiletý kouč známý tím, že se během sezóny těmito záležitostmi nechce nechat rozptylovat, k dalším rozhovorům se oba muži sejdou zřejmě až na jaře příštího roku.
Holland se na věc tak pesimisticky nedivá. „Mluvili jsme spolu včera. Nejsem si jistý, kdy se budeme o nové smlouvě bavit znovu, ale určitě to nebudeme probírat přes média. Létáme spolu na zápasy, můžeme to probrat kdykoliv. Nebylo by ale dobré to řešit v tisku. Jakmile začne sezóna, nechceme žádné další rozptylování. Budeme mít i tak dost rozptýlení z různých jiných důvodů.“
Babcock se svými svěřenci od roku 2005, kdy do Detroitu přišel z Anaheimu, získal pět divizních titulů. Dvakrát dosáhli Red Wings také na Prezidentovu trofej, v roce 2008 vedle ní postavili i Stanleyův pohár. Ve finále si zahráli také v následné sezóně.

Nepotřebuji odcházet kvůli novým výzvám

Babcockův roční příjem činí dva milióny dolarů. Majitel Rudých křídel Mike Illitch určitě rád zadá platební příkaz i na vyšší částku. Otázkou je, jestli bude mít zájem samotný trenér. Jediný ne-hráčský člen prestižního Triple Gold Clubu možná hledá novou motivaci, i když veřejně to neříká.
„Nemyslím si, že by tohle měla být moje poslední sezóna tady,“ pronesl nedávno v rozhovoru pro Detroit Free Press. „Pokud bude, bude, ale celý život jsem se snažil žít v přítomnosti a neohlížet se do minulosti. Na přítomnosti záleží.“
Hovoří se o odchodu do Toronta nebo navázání na úspěšnou reprezentační spolupráci se Sidneym Crosbym na klubové úrovni. Babcock prý ale kvůli novým výzvám nepotřebuje měnit ovzduší.
„Když jste někde dlouho, je největší výzvou objevování sebe sama a adaptace nových myšlenek. Trávím mnohem víc času s řediteli různých společností a snažím se přenášet jejich myšlenky do našeho prostředí. Najal jsem nové lidi, provedli jsme hodně změn v naší trenérské sestavě,“ vypočítává Babcock. „Od nových lidí přichází spousta nových nápadů, to je důležité.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -