- Reklama -

Babcock dostal důvěru pro World Cup

- Reklama -

Jako jediný trenér v historii nejrychlejší kolektivní hry je Mike Babcock členem prestižního Triple Gold Clubu sdružujícího vítěze Stanley Cupu, mistrovství světa a olympiády. Jeden triumf však v jeho bohaté sbírce chybí. Za rok už to nemusí být pravda. Současný kouč Maple Leafs povede na Světovém poháru jiné hokejisty s javorovým listem na hrudi – reprezentaci Kanady.
Čerstvá informace pocházející z několika nezávislých zdrojů by měla být oficiálně potvrzena ve čtvrtek na tiskové konferenci. Babcock byl jedním ze dvou dlouhodobě zvažovaných kandidátů pro roli trenéra národního týmu. Druhý adept, chicagský Joel Quenneville, bude stát na lavičce jako asistent spolu s bostonským Claudem Julienem.
Babcock přivezl se svými svěřenci nejcennější kovy z olympiád ve Vancouveru v roce 2010 a v Soči 2014. V roce 2004 nahradil u kanadského mužstva pár dní před zahájením světového šampionátu v Praze onemocnivšího Quennevillea. Stanleyův pohár zvedl nad hlavu v roce 2008 s Detroitem.
Quenneville má sice ve sbírce tři tituly z NHL s Chicagem za posledních šest let, ale generální manažer kanadského týmu Doug Armstrong raději sáhl po muži s většími zkušenostmi z mezinárodních klání.
Světový pohář se uskuteční ve dnech 17. září až 1. října v torontské hale Air Canada Centre, Babcock tedy bude vystupovat ve velice známém prostředí. Kanada se v základní skupině utká s Českem, Spojenými státy a společným výběrem evropských zemí, do semifinále postupují dva nejlepší celky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -