- Reklama -

Babcock se dočkal první výhry, mizérie Columbusu pokračuje

- Reklama -

První tři zápasy skončily pro Toronto porážkami. Mike Babcock by si určitě přál lepší začátek sezóny v novém působišti, ale takový už je někdy život. Naštěstí to netrvalo tak dlouho a první triumf mohl náročný kouč oslavit už tento pátek. Na ledě Columbusu, který dosud také čeká na první vítězství, zvítězil s Javorovými listy 6:3.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kapitán Toronta Dion Phaneuf schoval novému kouči na památku puk. „Miluju výhry stejně jako ostatní a možná ještě víc než ostatní,“ nechal se slyšet Babcock. „Zvykl jsem si na ně. Od mého příchodu sem se stalo hodně pozitivních věcí.“
„Lépe dodržují mé pokyny i systém. Více bojují,“ vysvětlil dvaapadesátiletý rodák z Manitouwadge herní zlepšení svých svěřenců. „Pokud si udrží stejný přístup, budou odměněni pravidelně,“ doplnil jedním dechem.
Columbus začal domácí duel dobře. Po první třetině vedl, pak ale přepustil hru soupeři. Toronto nastřílelo v první polovině druhé třetiny postupně tři branky a obrátilo vývoj na svou stranu. Domácím se podařilo do druhé sirény snížit a v úvodu třetí třetiny ještě vyrovnat, tím ale skončili.
U obou branek figuroval Scott Hartnell (na snímku). Kanadský křídelník nejprve asistoval u trefy Nicka Foligna, připsal si tak jubilejní 600. bod v základní části NHL (1035 utkání) a po přestávce vstřelil svou 280. branku v soutěži.

Stav 3:3 zlomil v čase 44:00 Joffrey Lupul (1+1), na kterého navázal svými prvními trefami v sezóně Leo Komarov. Estonský rodák nejdřív zvýšil na 5:3 a v závěru do prázdné branky zpečetil na 6:3 pro Toronto. Třemi asistencemi se předvedl křídelník Maple Leafs Daniel Winnik.
„Když vítězíte, vždycky narazíte na týmy, které vás zatlačí,“ řekl k výkonu domácích Lupul. „Stalo se nám to ve druhé třetině, kdy dal pěkný gól v přesilovce a pak dobře zahájili třetí třetinu. Drželi jsme se ale svého. Myslím, že jsme byli lepším týmem po většinu zápasu, takže jsme zůstávali sebevědomí.“
Blue Jackets pátou prohrou v sezóně jen potvrdili svou herní mizérii. Po dobrém přípravném kempu Modrokabátníci zatím všechny utkání v novém ročníku prohráli. Byli v nich přestříleni vysoko 12:26, jen ve třech domácích zápasech 8:17. Brankář Sergej Bobrovskij inkasoval aspoň čtyři góly ve všech pěti utkáních, do kterých nastoupil.
„Musíme se nad sebou opravdu vážně zamyslet,“ vybídnul sebe i spoluhráče útočník Columbusu Brandon Dubinsky. „Právě teď jsme křehká parta. Sebevědomí není naší předností.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -