- Reklama -

Babcock začíná budovat impérium. Z Detroitu přetáhl oba své asistenty

- Reklama -

Hodně pozornosti vzbudil Mike Babcock, než podepsal rekordní smlouvu s Torontem Maple Leafs. Tím ovšem jeho sága nekončí. Naopak, teprve začíná. Prozatím přišla z Toronta zpráva, že uznávaný kouč k sobě přetáhl z Detroitu oba své bývalé asistenty.
Zpráva nhl.com informuje o tom, že Babcock jmenoval svými asistenty u Maple Leafs Jima Hillera, Andrewa Brewera a D.J. Smithe. Hiller a Brewer byli jeho pobočníky už u Red Wings.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem nadšený z možnosti znovu pracovat s Mikem, stejně jako oceňuji hodnotu, kterou do mužstva přinesou D.J. a Andrew,“ řekl Jim Hiller. „Měl jsem to štěstí pracovat pro mnoho skvělých organizací, naposledy s Red Wings, a jsem vděčný pracovat nyní pro Maple Leafs.“
Šestačtyřicetiletý Hiller měl pod Babcockem v Detroitu na starosti zejména přesilovky. Rudá křídla byla v tomto ohledu nejlepším týmem NHL. Před svým příchodem do města motorů pracoval Hiller pět sezón Tri-City Americans v juniorské Western Hockey League.
Osmatřicetiletý Smith pracoval poslední tři sezóny jako hlavní trenér Oshawa Generals pro změnu v juniorské Ontario Hockey League. Sezónu 2014-15 zakončil ohromující bilancí 51 výher, 11 porážek a 6 proher po prodloužení. Po sezóně byl Smith jmenován trenérem roku OHL.
„Rád bych poděkoval vedení klubu i celé Oshawě za podporu, které se mi tu dostalo,“ řekl další Babcockův asistent. „Jsem nadšený z možnosti začít novou kapitolu u Maple Leafs a pracovat po boku tak skvělého kouče.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Devětadvacetiletý Brewer je dalším pomocníkem Babcocka z doby působení v Detroitu. Před svým působením v tomto klubu pracoval tři roky jako video kouč pro kanadský národní tým. Podílel se na zisku zlatých medailí na olympiádě v Soči, byl také na světových šampionátech 2012, 13 a 14. Předtím působil jako trenér na Univerzitě v New Brunswicku.
Kondičním trenérem Maple Leafs byl jmenován Matthew J. Herring. Devětadvacetiletý odborník na fyzikou přípravu a sportovní výživu strávil poslední dvě sezóny v basketbalovém týmu San Antonio Spurs, s nimž v roce 2014 oslavil triumf v NBA.
„Jsem nadšený, že je mám v téhle organizaci,“ řekl samotný Mike Babcock. „Máme před sebou spoustu práce, ale všichni jsme vzrušení, že jsme součástí organizace Toronta Maple Leafs. Jsme vděční za spolupráci všech bývalých týmů – Detroit Red Wings, Oshawa Generals a San Antonio Spurs.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -