- Reklama -

Backes se farmě (zatím) vyhne

- Reklama -

Útočník Bruins David Backes nebude vyslán na farmu do AHL v Providence. A to i navzdory tomu, že v lednu prošel bez zájmu waiver listinou nechráněných hráčů.
Klub vydal ve čtvrtek k rozhodnutí tiskové prohlášení.
Fanda NHL
„Po rozmluvě s Davidem jsme se dohodli, že je v nejlepším jeho i našem zájmu, aby aktuálně v Providence nehrál,“ uvádí generální manažer Bostonu Don Sweeney.
„David je zdravý a způsobilý hrát, ale abychom měli po ruce stále všechny možnosti, jak postupovat dál, rozhodli jsme se pro tento krok,“ stojí diplomaticky v textu.
35letý Američan naskočil v této sezóně pouze do 16 duelů, v nichž vstřelil jednu branku a přidal dvě asistence. S průměrným ice-timem 8:33 pak zaznamenal své kariérní minimum.
Backes podepsal s Bruins pětiletou smlouvu na 30 miliónů v roce 2016 poté, co strávil deset let v organizaci Blues. Kontrakt, který obsahuje částečnou klauzuli o nevyměnitelnosti, mu vyprší po ročníku 2020/21.
Za tým z Massachusetts odehrál celkem 217 utkání s bilancí 39 gólů a 55 asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -