- Reklama -

Ben Bishop podepsal šestiletý kontrakt s Dallasem

- Reklama -

Před třemi dny Dallas v rámci trejdu získal z Los Angeles práva na brankáře Bena Bishopa a v pátek si třicetiletého Američana upsal na šest sezón. Během nich mu vyplatí celkem 29,5 miliónu dolarů. Rodák z Denveru mohl počkat do 1. července a zjistit, co mu nabídne trh s volnými hráči, nakonec dal ale přednost jistotě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ben Bishop patří mezi nejlepší gólmany NHL a my jsme nadšení, že ho máme v týmu. Během jednání o smlouvě dával jednoznačně najevo svůj zájem stát se součástí toho, co tady budujeme. Máme radost, že jsme s ním podepsali šestiletý kontrakt,“ uvedl na adresu dvojnásobného finalisty Vezinovy trofeje generální manažer Hvězd Jim Nill.
Bishop se vrací do míst, jež dobře zná. V ročníku 2004-05 oblékal dres týmu Texas Tornado (North American Hockey League) a navštěvoval školu ve Friscu, která se nachází necelých pět kilometrů (4,827 km) od tréninkového centra Stars.
„Abych byl upřímný, na mé rozhodnutí to mělo velký vliv,“ uvedl Bishop v rozhovoru pro oficiální stránky soutěže. „Chcete hrát v týmu, který má šanci na vítězství a zároveň žít v pěkném městě. Dallas splňuje obě tyto podmínky. Vzhledem k tomu, že jsem hrál za Tornado, vím, jak je město fajn a že jsou tady dobří fanoušci. Takže to bylo snadné rozhodnutí podepsat smlouvu s Dallasem.“

Stars získali Bishopa z Los Angeles výměnou za volbu ve čtvrtém kole draftu 2017. Členem kalifornského celku byl od konce letošního února. Králové se tehdy dohodli s vedením Tampy Bay na velmi zajímavé výměně.
Lightning přenechali Kings Bishopa a možnost volby v pátém kole letošního draftu NHL, opačným směrem zamířili slovenští hokejisté Peter Budaj (gólman), Erik Černák (obránce), sedmé kolo draftu a ještě jeden podmíněný výběr.
Bishop byl bezpochyby nejlepším gólmanem, jaký kdy mezi Blesky hrál. V roce 2015 dovedl floridský celek do finále Stanley Cupu. Jeho odchod z Tampy po pěti letech proto mnohé překvapil. „Bishop byl velkou součástí našeho úspěchu. Kvůli platovému stropu ale musíte učinit těžká rozhodnutí,“ vysvětlil svoje rozhodnutí generální manažer Bolts Steve Yzerman.
Stars nyní budou muset vyřešit co s finskou brankářskou dvojicí Kari Lehtonen Antti Niemi, která má smlouvu ještě na jeden rok.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -