- Reklama -

Benn a Seguin znovu vládnou NHL. Už jim patří čelo produktivity

- Reklama -

V uplynulé sezóně tvořili jednu z nejlepších dvojic v NHL. Kdyby se Tyler Seguin nezranil, nejspíš mohl svému spoluhráči v souboji o Art Ross Trophy zdatně sekundovat. Jamie Benn ji pro sebe nakonec vybojoval až v posledním zápase, kdy za sebou čtyřmi body (3+1) nechal jak Sidneyho Crosbyho, tak Johna Tavarese. Úvod letošní základní části ukazuje, že Benn bude na čelo produktivity útočit znovu.
Tentokrát mu patří mnohem dřív než loni. Po šesti utkáních má šestadvacetiletý Kanaďan na kontě 10 bodů za 6 branek a 4 asistence, což z něj činí nejproduktivnějšího hráče NHL. Jeho kamarád Tyler Seguin je na tom stejně, má také 10 bodů, ale za 4 góly a 6 nahrávek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Benn je přitom několik měsíců po náročné operaci kyčle. Novináři se diví, že vůbec nevypadá, jako by v létě skoro netrénoval a absolvoval hlavně náročnou rehabilitaci. „Myslím, že vám lže, pánové,“ smál se po utkání s Philadelphií Tyler Seguin. „Možná na žádné operaci ani nebyl.“
Dallas vyhrál ve Philadelphii těsně 2:1. Čeští fanoušci zatím čekají na bodové příspěvky Jakuba Voráčka marně. Voráček má na kontě po pěti zápasech jedinou asistenci, Claude Giroux gól a nahrávku. Oba vyšli v úterý znovu naprázdno. Útočné duo Stars Seguin – Benn (oba 1+1) naopak znovu zářilo, když bylo u obou branek.
„Cítím se docela dobře. Samozřejmě jsem v létě dělal, co bylo potřeba, abych byl připravený na novou sezónu,“ komentoval své výkony Benn. „Bylo to hodně tvrdé práce. Chvílemi to bylo frustrující, nicméně dělal jsem v létě všechno, co bylo potřeba, abych byl v pořádku. Cítím se teď dobře.“
Branka Tylera Seguina v duelu s Flyers

Rodák z Victorie v Britské Kolumbie přiznal, že jeho hlavním cílem bylo naskočit už do prvního utkání sezóny v plné síle. „Měl jsem to v hlavě nastavené tak, abych s prvním zápasem byl stoprocentní. Abych byl zase hráčem, kterým chci být. A to se povedlo,“ pochvaluje si Benn.
Bolesti kyčle byly v loňské sezóně už trvalého charakteru. Ozývaly se po každém zápase. Situace, kdy se Dallas neprobojoval do play off, a mužstvo mělo dlouhé volno, dala Bennovi možnost svěřit se do péče lékařů. Kyčli má teď prý mnohem volnější a pohyblivější.
„Cítím se v určitých oblastech flexibilnější a to mi pomáhá,“ říká kapitán Dallasu. „Mám delší skluz, lépe se mi bruslí. Cítím se dobře.“
Také Tyler Seguin si všimnul změn v Bennově herním projevu. „Jelikož měl dost času na tom pracovat, je teď mnohem silnější a rychlejší, než býval. Je fajn vidět ho zase hrát naplno,“ těší spoluhráče.
Úderná letka Dallasu je zkrátka zpět a v plné formě. Když dokázal Jamie Benn vyhrát na jaře produktivitu i s bolavou kyčlí, může se celá NHL jen těšit, co dokáže tahle dvojka v plném zdraví.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire
Rozdílová trefa Jamieho Benna v úterním duelu na ledě Philadelphie

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -