- Reklama -

Benn na odchodu z Dallasu? Zájem projevil Vancouver. Zuccarello by rád zůstal

- Reklama -

Fanshop týmuJamie Benn se blíží k třiceti letům věku. Letos zažil zvláštní sezonu, kdy musel strpět společně s Tylerem Seguinem kritiku od majitele Stars Toma Galiardiho. Tato epizoda nenávratně otřásla Bennovou touhou zůstat v Texasu.
Pravdou je, že kapitán Dallasu prožil svoji nejhorší sezonu za posledních devět let. Vstřelil sice obstojných 26 branek a přidal k nim 27 asistencí, na borce, jenž pobírá 9,5 milionů dolarů je to však málo. Lepší statistiky si připsal v play-off, když ve 13 utkáních získal 10 bodů a pomohl Dallasu v postupu přes první kolo vyřazovacích bojů.
Vítěz Art Ross Trophy z roku 2015 poutá pozornost ostatních klubů. Vážným zájemcem o jeho služby je podle experta Sportsnet Elliota Friedmana Vancouver Canucks. Podle zákulisních informací by v případě stěhování se z Dallasu preferoval právě Vancouver, odkud pochází.
Jak by takový trejd mohl vypadat?
Canucks by mohli nabídnout centra Bo Horvata a mladého finského zadáka Olliho Juoleviho. Vancouver by tak posílil svůj útok s Petterssonem a Boeserem o zkušenosti, Stars by zase získali o pět let mladšího centra než jejich dosavadní kapitán a dalšího mladého Fina do defenzivy. Horvatova letošní čísla ukazují, že by měl mít potenciál Bennův bodový přírůstek nahradit. Dojde na tuto výměnu?
A co Zuccarello?
Dobrou zprávou pro Stars naopak může být nedávné vyjádření Matse Zuccarella. Norský forvard v něm řekl, že by rád i nadále oblékal zeleno bílé barvy. O svých plánech se rozpovídal s Matthewem DeFranksem z Dallas News. „Je to můj tým. Uvidíme, co se připravuje. Jsem ten typ hráče, který má rád, když v něj někdo věří a chce ho,“ sdělil reportérovi.
Zuccarello se do Texasu stěhoval z New York Rangers těsně před uzavřením přestupů. V červnu mu vyprší jeho čtyřletý kontrakt za 4,5 milionů dolarů ročně. Po svém přestupu stihl v základní části nastoupit jen do dvou utkání v dresu Stars, poté jej zastavilo zranění. V plné síle se ale vrátil pro play-off a 11 body ve 13 zápasech výraznou měrou přispěl k postupu Hvězd do druhého kola.
Podle Larryho Brookse z New York Post se Mats nerozešel v dobrém s vedením Rangers, jeho návrat na Manhattan tak nevypadá reálně. Naopak Stars by měli mít pro jeho podpis dostatek prostoru, jelikož se očekává, že z jejich výplatní listiny zmizí kontrakty Spezzy (7,5 milionů ročně) a Methota (4,9 milionů dolarů ročně).
 


Titulní foto: Icon Sportswire
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -