- Reklama -

Berglund prozradil, proč opustil Buffalo

- Reklama -

Fanshop týmuV létě poprvé v zámořské lize měnil dres, když společně s Vladimírem Sobotkou putoval do Buffala. V předchozím působišti strávil bezmála deset let, v tom novém si ale těžko zvykal. Patrik Berglund odehrál v dresu Šavlí jen 23 utkání, aby se poté bez omluvy nedostavil na týmový výjezd, což nakonec vyústilo zrušením jeho smlouvy. V pátek se švédským médiím svěřil s pravým důvodem, proč opustil NHL.
První volba St. Louis z roku 2006 podepsala v únoru 2018 novou smlouvu s Bluesmany, která měla hodnotu 3,85 milionů dolarů za sezonu a trvat měla pět let. Třicetiletý univerzál ale koncem loňského roku opustil zámořská kolbiště a vrátil se domů do Švédska. V pátek listu Vestmanlands Läns Tidning přiznal, co stálo za jeho návratem do vlasti.
„Kdyby jste se cítili tak špatně, jako jsem se cítil já. Opravdu si myslím, že jsem udělal správné rozhodnutí. Peníze teď neřeším, neznamená to pro mě nic,“ řekl švédskému reportérovi. Ve stejném interview také vyloučil, že by se v letošním ročníku vrátil k hokeji. Chce se soustředit na své duševní zdraví.
Žádná zlá krev
Jeho mediální kauza začala v půlce prosince, když se nepřipojil k týmu při cestě na zápasy v Bostonu a Washingtonu. Kouč Phil Housley jeho absenci původně omlouval nemocí, později však Sabres svého útočníka suspendovali. To nakonec vedlo ke zrušení jeho smlouvy. Přišel tak o 12,5 milionů, které mu měly přijít v následujících čtyřech letech i dva, které mu zbývaly z letošní výplaty.
„Chtěl bych se omluvit Buffalu, že jsem takto zklamal tým. Hráči se ke mě chovali skvěle, přeju celému klubu jen to nejlepší. Nic špatně neudělali,“ vzkázal na dálku svému bývalému zaměstnavateli.



Berglund se objevil v šatně Sabres díky trejdu Ryana O’Reillyho a klub s ním měl velké plány. Centr přiznal, že ho rozhodila letní výměna, kvůli které se musel do USA vrátit dříve, aby zařídil stěhování. Vypětí s ním spojené ho psychicky vysálo a už ho prý unavovalo skrývat svoji frustraci. Podle svých slov kvůli tomu ztratil chuť hrát.
Zdraví přednější
„Prostě jsem věděl, že se musím vrátit zpátky a znovu nalézt sama sebe,“ popsal třicetiletý Švéd. Ztracené peníze ho nemrzí, přednější je pro něj v současnosti jeho duševní zdraví.
„V osobní rovině je Patrik skvělý chlap. Myslel to dobře, je to týmový hráč. Prostě se mu jenom přihodila nešťastná věc. Myslím, že naše vedení celou situaci zvládlo korektně. Muselo to být hodně těžké rozhodnutí, o tom jsem přesvědčený. Přeji mu jen to nejlepší,“ vyjádřil se ke ztrátě svého svěřence trenér Phil Housley.
Svoji budoucnost v hokejovém světě prý zatím neřeší. Zatím se tak jeho statistiky v nejprestižnější hokejové soutěži zastavily na 326 bodech v 717 utkáních.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -