- Reklama -

Binnington doufá ve srovnání série. DeBoer připravuje taktiku, jak znovu eliminovat Bluesmany

- Reklama -

Fanda NHLFinále Západní konference mezi St. Louis a San Jose napíše svoji druhou kapitolu. V té první se radovali Žraloci, kteří do sítě Blues nastříleli šest gólů. Před druhým utkáním se chtějí hráči St. Louis zaměřit především na obrannou fázi hry.
Jordan Binnington zažil v prvním utkání svůj statisticky nejhorší zápas v kariéře. Dostal pět branek z 24 střel, což znamenalo 79,2% úspěšnost zákroků. „Nechali jsme ho v tom vykoupat. Měl pár skutečně klíčových zákroků v potřebný čas. Působí naprosto klidně, takže o něj nemáme strach,“ řekl o posledním zápase útočník Blues Patrick Maroon.
Hlavní trenér Craig Berube souzněl se svým svěřencem. „Myslím, že je klidný. Rychle na to zapomene a bude se soustředit na další zápas. Dělal to takhle celý rok, nenechá se rozhodit. Nikomu se ten zápas nepovedl, musíme jít dál, poučit se z chyb a napravit je,“ sdělil reportérům.
Samotný Binnington se nenechal vyvést z klidu. „Budu se prostě připravovat stejně jako po celý rok. Občas se holt věci nedaří tak, jak bychom chtěli. Musíte to zvládnout a pokračovat dopředu,“ burcuje mladý gólman spoluhráče.
Reakce na soupeře
Peter DeBoer šéfuje lavičce Sharks už čtyři roky. Je velmi úspěšným koučem v play-off. Dosud vedl svůj tým v devíti kolech, šestkrát slavil s Žraloky postup. Dvakrát byl ale poražený ve finále – v roce 2012 s New Jersey a v roce 2016 se San Jose. Jeho týmy průměrně vítězí ve vyřazovacích bojích v 57 % případů. Čtyřikrát koučoval v sedmém utkání a pokaždé zvítězil.
„Myslím, že je jedním z nejlepších trenérů v lize. Má respekt, jeho instrukce jsou jasné, z hráčů dokáže dostat maximum,“ pochválil svého kouče GM Sharks Doug Wilson.
Vyřazovací boje podle DeBoera neznamenají změnu pro hráče ve smyslu toho, že se hraje s větším nasazením. Mění se i práce trenéra. „V základní části stále někde lítáte. Asi tak z 90 % se snažíte reagovat na věci, které se dějí ve vašem týmu a jen tak z 10 % se zaměřujete na konkrétní věci, které chcete pokrýt u soupeře,“ vysvětluje hlavní kouč Žraloků.
„Je to zcela jiný druh koučinku a myslím, že všichni trenéři si jej užívají. Dva týdny se měříte pouze s jedním soupeřem, reagujete na jeho změny. O to větší máte radost, když vidíte dopad vašich kroků přímo na ledě. Ne, že by se tohle v základní části nedělo, ale play-off je zkrátka jiné,“ myslí si DeBoer.
Co vymyslí na St. Louis, aby opět zastavil jejich útočnou hrozbu?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -