- Reklama -

Blesky v krizi. Tampa prohrála popáté v řadě, v Carolině schytala debakl

- Reklama -

Pět zápasů, žádná výhra, bilance 0-4-1, jediný získaný bod. To je účet svěřenců Jona Coopera za poslední týden. Vše odstartovalo jasnou prohrou 3:7 v Pittsburghu, následovaly porážky doma s Floridou (1:4), opět s Pittsburghem (4:5p) a v Buffalu (3:5). Včera pak Lightning vše završili na ledě Caroliny, kde schytali debakl 0:6.

O jasné převaze Canes svědčí i poměr střel 38:14. Po dvou třetinách byla střelecká převaha domácích doslova drtivá (23:4). Frederik Andersen se v brance doslova nudil. V prostřední části dokonce nemusel zasahovat ani jednou! Bolts se tak stali prvním týmem v letošní sezóně, který za celou třetinu nevyslal střelu na branku.

V předchozím duelu na ledě Buffala došla za stavu 1:4 kouči Cooperovi trpělivost a ve třetí třetině se odhodlal k málo vídané věci, když posadil hvězdné trio Steven Stamkos, Nikita Kučerov, Brayden Point. Ani jeden z nich se v závěrečné části na led nepodíval. Cooper tím chtěl vyslat týmu jasný signál, že není spokojen s jeho nasazením a zápalem pro hru.

„Byla to jasná zpráva od Coopa, že se musíme zlepšit. Platí to pro všechny, týká se to celého týmu. Každý z nás musí zabrat a být lepší,“ komentoval posazení týmových opor útočník Anthony Cirelli, jeden z mála, který jede každé střídání na maximum. Tampa nakonec zápas prohrála 3:5. Do dalšího duelu ale vstoupila zase vlažně. Čtyři střely za 40 minut, s tím se vyhrát skutečně nedá.

- Reklama -

Pět porážek v řadě, to je něco, co Lightning nezažili dlouhých devět let. Třikrát v řadě postoupili do finále Stanley Cupu a dvakrát zvedli slavný pohár nad hlavu. Na tohle skutečně nejsou Stamkos a spol. zvyklí.

„Uvědomujeme si, že nejde jen zmáčknout knoflík a vyhrát desetkrát za sebou. Je třeba maximálního úsilí celého týmu. Musíme zabrat všichni, hráči i trenérský tým. Výsledky nepřijdou samy. A my se chceme před play-off dostat do co nejlepší pozice,“ ujišťuje kapitán Stamkos.

Aby té smůly nebylo málo, přišly Blesky o lídra obrany Victora Hedmana. Ten na začátku druhé třetiny nepříjemně narazil do mantinelu a zůstal několik minut ležet na ledě. Nakonec se do zápasu vrátil, ale po jednom střídání (11 vteřin) zamířil zpět do kabin a do hry už nezasáhl. Podle Coopera měl dnes v Tampě podstoupit vyšetření.

„Bojovali jsme. Náš přístup byl o něco lepší. Já téhle partě věřím, budeme v pohodě. Sebevědomí je zrádná věc. Když to klukům, kteří jsou zvyklí být rozdílovými hráči, nejde, začnou o sobě pochybovat. Musíme získat zpět ztracenou sebedůvěru. Ale máme zkušený tým, zvládneme to,“ věří kouč.

„Nějak se to začalo nabalovat. Dobrým týmům by se to moc nemělo stávat. Teď si odpočineme a obrátíme list. Může se to zase velmi rychle otočit správným směrem,“ doufá Steven Stamkos.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -