- Reklama -

Blíží se hokejové zemětřesení? Kanada může přijít o jeden ze svých týmů NHL

- Reklama -

V předvečer jedné z největších událostí v historii Senators zažehla slova jejich majitele Eugena Melnyka vlnu obav a spekulací. Jeden z nejbohatších Kanaďanů prohlásil, že je v případě potřeby ochoten klub přestěhovat z Ottawy do jiného města.
Mančaft, který v sobotu čeká prestižní zápas pod širým nebem proti Montrealu, se potýká s nízkou návštěvností i finančními problémy. Prodej týmu Melnyk odmítá, změna působiště mu ale proti srsti úplně není.


„Tým neprodám,“ řekl osmapadesátiletý podnikatel pro stanici Sportsnet. „Představte si, že vlastníte obchod McDonald. Proč byste ho prodávali? Můžete jej ale přesunout jinam,“ prohlásil Melnyk a dodal, že je s chodem klubu i navzdory problémům vcelku spokojený.
Spokojenost to přesto není bezbřehá. Melnyk během léta v Canadian Tire Center překryl 1500 sedaček s vidinou zlepšení atmosféry v hale. Plán mu však nevyšel a obsazenost se i v novém ročníku pohybuje jen lehce nad osmdesáti procenty. S průměrnou návštěvností 15 281 diváků pak patří Senatorům na kanadský celek nelichotivé 25. místo v NHL.
Problémy s počtem fanoušků v aréně byly nejviditelnější při posledním play-off, kdy nebyl ottawský klub s to vyprodat ani bitvy s Pittsburghem během finále Východní konference.


„Každý den zde bojujeme o prodej každého lístku. Když se navíc dostanete do třetího kola play-off a musíte prosit lidi, aby si jej koupili, cítíte, že zde není něco v pořádku,“ netajil Melnyk rozladění z diváckého fiaska.
Z rozhovoru s vlastníkem Senators je pak nejvýstižnější následující věta: „Ano, mám peníze, ale nebudu celý život dřít na to, abych dotoval hokejový tým. To se nestane.“ Melnyk nám tak připomněl drsnou realitu – tedy, že i NHL je hlavně byznys.
Co tedy s obchodem, který má zvuk, ale nechodí vám do něj lidi? Posunete jej o dva bloky dál.
Je však Melnyk skutečně ochoten připravit Ottawu o tým NHL?
„Pokud to tu skončí jako katastrofa, tak ano. Pokud nezačnete vidět davy, tak ano. Ale prozatím jsme přesvědčeni, že se nám daří tady,“ prohlásil otevřeně kanadský miliardář.
Jak vidno, budoucnost NHL v hlavním městě kolébky hokeje leží jen a pouze na bedrech tamních fanoušků. Pokud bude jejich apatie vůči nejrychlejší hře pokračovat, mohou začít litovat.
Seattle nebo Houston se své šance rádi chopí…


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Titulní foto: Richard Eriksson

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -