- Reklama -

Blíží se návrat zkušeného Fina? Rask začal bruslit

- Reklama -

Ostřílený brankářský veterán Tuukka Rask do letošní sezony ještě nezasáhl. Vinu na tom nese zranění kyčle, kvůli kterému po uplynulé sezoně absolvoval operaci. Nyní byl však spatřen, jak bruslí v tréninkovém centru Bostonu Bruins.

Čtyřiatřicetiletý brankář je v současnosti neomezeným volným hráčem. I přesto, že nemá s Bostonem podepsanou smlouvu, v tréninkovém centru se mu věnoval brankářský kouč Bruins Bob Essensa.

„Nejdříve mi říkali, že jeho návrat by se měl uskutečnit zhruba na přelomu ledna a února. Asi jediné, co vám k tomu mohu říct je, že Tuukka je na nejlepší cestě tuto prognózu splnit,“ odpověděl novinářům Essensa.

Už v průběhu srpna se nechal Rask slyšet, že pokud by se Bruins rozhodli s ním podepsat kontrakt, byl by velmi „levným“ golmanem.

- Reklama -

„Je tu každé ráno, odcvičí s fyzioterapeuty, používá naše zázemí a pak odchází. Dovolili jsme mu to, je to skvělý profesionál a zřejmě mu tento styl práce sedí,“ okomentoval situaci okolo zkušeného finského brankáře hlavní kouč Medvědů Bruce Cassidy.

V současnosti se o brankoviště Bruins dělí letní posila Švéd Linus Ullmark, který před tímto ročníkem podepsal jako volný hráč v Bostonu čtyřletý kontrakt na celkem 20 milionů dolarů. Dvojku mu dělá nováček Jeremy Swayman, jenž první utkání v NHL odehrál už v loňském ročníku.

Budou tito dva mít brzy zkušeného parťáka?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -