- Reklama -

Blue Jackets a Johansen se konečně dohodli na podpisu nové smlouvy

- Reklama -

Trvalo to déle, než by si obě strany přály, nakonec se ale vše zlé v dobré obrátilo a zdlouhavá jednání mezi Columbusem a Ryanem Johansenem o prodloužení spolupráce skončila jako v pohádce – šťastným koncem. Radostnou zprávu pro všechny fanoušky klubu z Ohia vypustila do světa kanadská televizní stanice TSN.
Kanadský útočník, jenž byl dosud chráněným volným hráčem a vynechal celý přípravný kemp Blue Jackets, konečně podepsal s mužstvem z Metropolitní divize nový kontrakt a ten mu v příštích třech letech vynese celkem 12 milionů dolarů.
Do platového stropu se bude Columbusu z této smlouvy ročně započítávat čtyři mil. dolarů. V prvních dvou letech obdrží dvaadvacetiletý centr vždy tři milióny USD, v posledním roce platnosti smlouvy se plat rodáka z Vancouveru vyšplhá na rovných šest milionů dolarů.
Modrokabátníci draftovali Johansena v roce 2010 v prvním kole ze čtvrté pozice. V minulé sezóně se Johansem zařadil mezi mladé hvězdy NHL, v Columbusu byl nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem. V 82 utkání základní části nasbíral 63 bodů za 33 branek a 30 asistencí, dalších šest bodů pak přidal v šesti duelech play off.
Po sezóně mu vypršela tříletá nováčkovská smlouva a na začátku července mu vedení Columbusu nabídlo kvalifikační kontrakt.
Kde dlouho tkvěl hlavní zádrhel při vyjednávaní mezi generálním manažerem Jarmo Kekäläinenem a agentem hráče Kurtem Overhardtem? Johansen původně požadoval čtyřletý kontrakt, zatímco Blue Jackets preferovali krátkodobý úvazek.
„Všechny nás to hodně povzbudilo. Ryan je velmi důležitou součástí mužstva,“ komentoval Johansenův návrat do týmu zadák Columbusu Ryan Murray.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -