- Reklama -

Bluesmani se Sobotky nedočkají. Letos ne

- Reklama -

Kontinentální liga se může v jednom minisouboji považovat za vítěze nad NHL. Podařilo se jí – konkrétně Avangardu Omsk – udržet ve svých řadách Vladimíra Sobotku, který měl ve své tříleté smlouvě s ruským klubem klauzuli, že po každé sezóně může zvážit návrat do zámoří.
„Včera jsem měl rozhovor s Vladimírem Sobotkou a dohodli jsme se, že zůstane hráčem našeho klubu ještě jednu sezónu,“ potvrdil na oficiálních stránkách Avangardu jeho prezident Vladimir Šalajev. „Podmínky z minulého roku zůstávají nezměněny. Vladimír řekl, že za naše mužstvo hraje rád, je spokojený s časem na ledě a cítí důvěru trenérů. Stal se jedním z lídrů týmu a může se maximálně realizovat.“

Play-off time #Avangard Omsk

Fotka zveřejněná uživatelem Vladimir Sobotka (@sobotic17),


Třebíčský rodák v právě skončené sezóně KHL skončil s 38 body na čtvrtém místě klubových statistik, přitom vynechal sedm zápasů kvůli zranění. V play off ho problémy s třísly pustily jen do čtyř utkání ze dvanácti, které Omsk sehrál, než byl ve druhém kole vyřazen Kazaní.
„Klub i naši fanoušci jsou šťastní, že hráč Sobotkova formátu bude nadále působit v Omsku. Vladimír v minulé sezóně ukázal, že jsme neudělali chybu, když jsme ho získali. Očekáváme od něho stejné výkony i v příštím ročníku,“ dodává Šalajev.
Pokud by touhle dobou za rok některá ze stran změnila názor a Sobotka by se vrátil do Severní Ameriky, náležel by nadále St. Louis. K Bluesmanům ho váže roční smlouva za 2,7 miliónu dolarů, jejíž výši určila loňská arbitráž.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -