- Reklama -

Bobby Hull: Kane a Toews jsou už teď legendy, Chicago bude ve finále

- Reklama -

Říkali mu „Golden Jet“, tedy zlatý tryskáč. V šedfb-chicagoesátých letech býval postrachem soupeřových obran, jeho střela golfákem z levého křídla naháněla brankářům hrůzu a budila je ze spaní, podobně jako dnes třeba střely Stamkose nebo Ovečkina. Legendární útočník Chicaga Bobby Hull prožil dlouhou a úspěšnou kariéru a moc dobře ví, co obnáší vítězství v play-off. Své milované Blackhawks i v pokročilém věku pozorně sleduje a letos jim předpovídá zisk Stanley Cupu.
Podle člena Hokejové síně slávy v Torontu mají současní Blackhawks naprosto vše, aby opět vystoupali na vrchol a pozvedli nad hlavu posvátný stříbrný pohár. Již před včerejším duelem číslo šest prohlásil Hull veřejně, že tenhle zápas jeho tým zvládne a nakonec vyhraje i celou sérii.
„Bez jakýchkoli obav předpovídám, že Hawks budou na tohle utkání připraveni a vynutí si sedmý zápas, na který se budou všichni muset dívat,“ řekla legenda Jestřábů.
Dvojnásobný držitel Hart Trophy a trojnásobný vítěz ligového bodování (Art Ross Trophy) je v United Center, domácím stánku Chicaga, jako doma. Nejen, že jeho dres č. 9 visí pod stropem arény po boku dalších legend minulosti, vitální stařík je také pravidelným a hrdým návštěvníkem zápasů Blackhawks.
„Prostě věřím, že tihle kluci mají velké srdce a úžasný charakter a uvidíme je letos opět ve finále, jak bojují o Stanley Cup,“ doufá Hull. Zvláštnímu respektu a úctě se u něj těší zejména dvě hlavní tváře klubu – Patrick Kane a Jonathan Toews. Tohle dynamické duo si naprosto získalo respekt šestasedmdesátiletého rodáka z provincie Ontario.


„Když má formu, vidíte, čeho je Patrick Kane schopen. A když to na sebe vezme Johnny Toews, je to nejlepší hráč v NHL,“ chválí své následovníky bývalý kanonýr. „Už ve dvaceti měl myšlení a mentalitu jako vyzrálý muž. Nikdy neudělal ani neřekl nic špatného. Byl naprosto vyspělý a převzal vůdčí roli. Když za ním přišli, aby byl kapitánem, byl připraven. Už ve velmi mladém věku měl na to, aby se stal lídrem,“ pokračuje Hull ve chvalozpěvu na Toewsovu adresu.
On sám byl přitom velmi mladý, když vstoupil na scénu NHL, proto moc dobře rozumí výzvám, kterým musela mladá dvojice čelit. „Přišel jsem do ligy, když mi bylo osmnáct a pár let mi trvalo, než jsem pochopil, jak bych měl hrát. Jako mladý jsem nebyl na NHL připraven. Tihle kluci vylítli hned od samého začátku a dotáhli Blackhawks ke dvěma Stanley Cupům. A jsou na cestě za třetím,“ má jasno Hull.
A která ze dvou současných hvězd je podle něj lepší? Kdo je pro Blackhawks nepostradatelným číslem jedna? I kdybyste mu přiložili k hlavě zbraň, stejně by vám otec dalšího fenomenálního snajpra, Bretta Hulla, nedokázal odpovědět. „Bral bych oba. Tihle dva by neměli být odděleni,“ říká.
Pokud se jim vyhnou dlouhodobá zranění, mají podle Hulla oba našlápnuto do Síně slávy. „Není pochyb o tom, že jakmile tihle kluci dojdou na konec své cesty (kariéry), budou jejich čísla vytažena ke stropu po bok Stana Mikity, Glenna Halla, Tonyho Esposita a dalších.“
„Jsou to vynikající hráči a Chicago má velké štěstí, že hrají právě za něj. A hokejový svět má štěstí, že může jejich hru sledovat a obdivovat,“ uzavírá své povídání legendární Bobby Hull. Naplní se jeho předpověď?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -