- Reklama -

Bobby Orr: McDavid může být nejlepším hráčem všech dob

- Reklama -

Legendární Bobby Orr věří, že se Connor McDavid může stát nejlepším hráčem všech dob.
Někdejší špičkový zadák si však nemyslí, že by kapitán Oilers této pozice již dosáhl a za pomyslnou jedničku stále označuje Gordieho Howea.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!


„Měli jsme tu Maria (Lemieuxe), Waynea (Gretzkého), Sida (Crosbyho) a teď je tu jeden chlapec v Edmontonu,“ řekl Orr v pořadu Dale & Keefe bostonské rozhlasové stanice WEEI. „Jakkoliv budou tito hráči hodnocení, mohli by o jednu pozici klesnout, až Connor ukončí kariéru. Ten bude nahoře.“
Orrův favorit Howe odehrál nejvíce zápasů v historii NHL a kariéru zakončil v roce 1980 s 801 góly a 1 850 body jako historický lídr. V roce 2016 zesnulý hokejista získal s Detroitem čtyři Stanley Cupy a šestkrát ovládl ligové bodování. K tomu byl šestkrát zvolen nejužitečnějším hráčem sezóny a 21krát členem all-star týmu.
23letému McDavidovi patří zatím s průměrem 1,34 bodu na utkání mezi hráči s minimálně 300 odehranými zápasy páté místo.
Mezi uchazeče o „post nejvyšší“ by se přitom mohl ucházet i samotný Orr. 72letý Kanaďan má sice na svém kontě vinou zranění jen 657 duelů, stihl během nich ale nasbírat 915 bodů, dva Stanley Cupy a nespočet individuálních ocenění.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -