- Reklama -

Boj o NHL začíná. Dominik Simon poznává Pittsburgh a okolí

- Reklama -

Pittsburgh ho letos draftoval v pátém kole jako 137. celkem. Je jedním z mála českých talentů, který nezvolil cestu juniorských zámořských soutěží nebo cestu přes švédské hokejové soutěže. Dominik Simon dozrával doma, teď ale cítí šanci a rád by se popral o slavnou National Hockey League.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Od draftu ve Spojených státech amerických moc nebyl. V Pittsburghu strávil několik dnů v červenci, kdy tady běžel vývojový kemp pro mladé hráče. Další návštěvu udělal nedávno, kdy se zúčastnil neformálního předsezónního rozbruslení v UPMC Lemieux sportovním komplexu.
Místním zvykům však přivyknul rychle. Přestože angličtinu ještě úplně neovládá, stačila mu, aby si pořídil lístky na baseballové Pirates. Simon byl ve městě už několik dnů před začátkem kempu, takže měl dost času na prohlídku města. Dokonce si vyzkoušel i dohadování ceny s překupníkem vstupenek.
„Řekl mi 60 dolarů,“ vybavuje si jednadvacetiletý Čech. „Já mu řekl 50. Pak zkoušel 55, já trval na 50.“ Nakonec se dohodli. „Vím, že jsem asi nezaplatil dobrou cenu,“ přiznal Simon. „Smál jsem se. Ani jsem nevěděl, kolik by to mělo stát.“

Že vstupenku přeplatil, mu nevadilo. Hlavně že zažil baseballový zápas z dobrého místa. Baseball viděl živě poprvé. „Je to krásný stadión. Myslím, že jeden z nejhezčích v USA,“ dodal.
178 centimetrů vysoký a 76 kilogramů vážící útočník má k NHL ještě hodně daleko, nicméně potenciál nabízí slušný. Doma v Plzni nastřílel loni 18 branek v 52 zápasech, dobře se prezentoval také na mistrovství světa. Po několika dnech v tréninkovém centru v Cranberry se během příštího týdne přesune do nováčkovského kempu v Ontariu.
„Je skvělé si s těmihle chlapy zabruslit, jsou hodně šikovní. Můžu se od nich dost naučit,“ těší se na další dny v Americe Dominik Simon.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -