- Reklama -

Bolts se v závěru základní části musí obejít bez Paláta, Coburna i Paquettea

- Reklama -

Špatné zprávy pro fanoušky Tampy Bay. Bolts se budou muset v období před začátkem play off obejít bez obránce Braydona Coburna (4-6 týdnů) i útočníků Ondřeje Paláta (2-3 týdny) a Cedrica Paquettea (10-14 dní).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zatímco u Coburna se jedná o obnovené zranění (ve spodní části těla) z počátku sezóny, Palát k újmě přišel v úterním utkání proti Montrealu. Podle nepotvrzených informací by se mělo jednat o zraněné chodidlo, do něhož schytal prudkou ránu pukem. Paquettea trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla.
Třicetiletého Coburna získali Lightning těsně před uzávěrkou přestupů z Philadelphie výměnou za českého zadáka Radka Gudase a za 1. a 3. volbu v letošním draftu National Hockey League. Rodák ze Shaunavon odehrál za Tampu Bay jen čtyři zápasy, ve kterých zaznamenal dvě asistence. Na ledě tráví průměrně téměř 17 minut.
Ondřej Palát odehrál v letošní sezóně NHL 64 utkání, ve kterých nasbíral 52 kanadských bodů za 15 branek a 37 přihrávek. V týmové produktivitě mu patří čtvrté místo. Lépe si vedou pouze Tyler Johnson (65 bodů), Steven Stamkos (61) a Nikita Kučerov (56).
Jednadvacetiletý Cedric Paquette absolvoval ve svém nováčkovském ročníku prozatím 56 zápasů, vstřelil v nich dvanáct branek a na sedm dalších přihrál.
Trio nepříjemných zpráv tým zastihlo před utkáním proti Bruins. „Nejsme první ani poslední, tohle se už stálo vícero celkům,“ řekl pro oficiální klubové stránky kouč Jon Cooper. „Na jednu stranu jsme ztratili tři důležité hráče, ale pro nikoho z dotčených to neznamená konec sezóny. Všichni ti chlapci se vrátí zpět do sestavy.“
Lightning za sebou mají čtyřzápasovou vítěznou šňůru, avšak z posledních devíti vzájemných utkání s Bostonem nebrali dva body ani jednou. Tým z Massachusetts porazili naposledy 25. března 2012.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -