- Reklama -

Boston je nejlepším celkem NHL a útočí na absolutní rekordy

- Reklama -

Když David Pastrňák skóroval v prodloužení čtvrtečního zápasu, nerozhodl jen o vítězství Bostonu 2:1 nad Columbusem, ale také o zajištění Prezidentské trofeje pro nejlepší tým základní části.

Po výhře nad Blue Jackets mají Bruins na kontě 121 bodů se sedmi zápasy k odehrání. K dispozici tak mají stále 14 bodů. Pokud jich získají 10, vyrovnají bodový rekord Detroitu ze sezóny 1995/96 (131).

Bruins už mají také jistotu toho, že během play-off budou mít až do konce vždy výhodu domácího ledu. V TD Garden se jim přitom daří znamenitě, což dokazuje bilance 31-4-3.

Boston získal Prezidentskou trofej od jejího zavedení v ročníku 1985/86 potřetí. Třikrát ji získali také Avalanche, Rangers a Capitals. Šestkrát pak Red Wings.

- Reklama -

„Samozřejmě, že jsem hrdý. Vyžadovalo si to mnoho zápasů a kupu tvrdé práce,“ uvedl kapitán Patrice Bergeron. „Jsem hrdý na to, co jsme dokázali jako tým…Je to hezké, ale samozřejmě nyní hledíme dál.“

Posledním držitelem Prezidentovy trofeje, který získali i Stanley Cup, bylo Chicago v roce 2013.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -