- Reklama -

Boston je nejrychleji v historii na metě 80 bodů. Pasta pomohl čtyřmi body

- Reklama -

Že je tenhle tým starý a už mu odzvonilo? Ale jděte. Boston Bruins válcují letos každého soupeře i rekordy NHL. Po úterním zápase s Montreal Canadiens se stali týmem, který nejrychleji v historii dosáhl 80 bodů.

K tomuto výraznému počinu pomohla i hlavní hvězda Bruins David Pastrňák, který si v utkání s Montrealem připsal čtyři body (1+3).

Za pouhých 47 zápasů, jen lehce přes půlku sezóny, dosáhli na metu 80 bodů. Nejrychleji ze všech klubů v historii NHL.

Rekordní zápis přišel po utkání s rivalem Montreal Canadiens, které Medvědi ovládli 4:2.

- Reklama -

„Do velké míry je to o sebevědomí. Vyhráváme, takže se samozřejmě hraje dobře. Zároveň je to ale o tom, že máme dobrou partu s výbornými čtyřmi lajnami. Jedna hraje za druhou a všechny jsou kvalitní, to je ten hlavní důvod,“ nechal se po zápase slyšet čtyřbodový Pastrňák.

Po roce v české extralize se do NHL letos vrátil šestatřicetiletý český centr David Krejčí. Ten si váží zápisu do historie, šampion Stanley Cupu z roku 2011 ale úspěch nepřeceňuje a připomíná, že o to hlavní se hraje v play-off.

„Je hezké podívat se na tabulku na naší bilanci a ten náš náskok, ale play off začíná od začátku. Můžeme být hrdí na to, co předvádíme. Ale budeme se snažit tak hrát dál. Na základní část nebereme ohled, pak ji vymažeme,” řekl zkušený útočník.

Boston se k rekordu propracoval díky impozantní lednové sérii 10 výher z 11 zápasů. Teprve potřetí v historii se stalo, že by nějaké z mužstev potřebovalo na 80 bodů v základní části méně než padesát utkání. Před letošními rekordními Bruins se to povedlo Philadelphii Flyers v sezoně 1979/1980 a Montrealu Canadiens v sezoně 1943/1944. Obě zmiňovaná mužstva však na tuto metu potřebovala o dva zápasy více.

Navíc se úterním zápasem David Pastrňák stal prvním hráčem Bostonu od Toma Ferguse, který nasbíral čtyři body ve venkovním utkání s Montrealem. Fergusovi se to podařilo 5. listopadu 1983.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -