- Reklama -

Boston se zahleděl do Kovalčuka. Jedna z hvězd ale musí ven

- Reklama -

Fanshop týmu
Seznam zájemců o služby Ilji Kovalčuka se rozšířil. Nyní si do něj můžete přidat i Boston Bruins.
Poté, co strávil vzdorovitý ruský forvard pět sezón v Kontinentální hokejové lize, se chce nyní jako nechráněný volný hráč znovu ucházet o angažmá v zámoří. A podle všeho nebude mít o nabídky nouzi.

Ještě před 1. červencem, kdy může Kovalčuk oficiálně podepsat nový kontrakt s klubem NHL, objíždí USA a oťukává terén. Pozornost už vzbudil minimálně u New Yorku Rangers, Los Angeles Kings, San Jose Sharks nebo Detroitu Red Wings a nejnověji právě u celku z Massachusetts.
„Byl jsem v kontaktu s jeho zástupci,“ přiznal generální manažer Medvědů Don Sweeney. „Je mu sice 35, což zohledňujeme, ale na druhou stranu toho hodně nabízí,“ cituje jeho slova Matt Porter z deníku Boston Globe.
„Doufám, že se na nás podívá a řekne si ‚Tohle je tým, o který mám zájem‘,“ pokračoval v otevřeném tónu.
Velký příchod by však automaticky způsobil stejně velkou rozlučku. V případě plácnutí si s Kovalčukem by mančaft musel opustit útočník Rick Nash. Oba dva si klub nebude moci platově dovolit.

„Byl by to buď on nebo ten druhý,“ potvrdil Sweeney spekulace.
Kovalčuk hrál naposledy za oceánem během sezóny 2012/13 v mužstvu New Jersey Devils, kteří na něj vlastnili práva do dovršení jeho 35. narozenin. Celkem má rodák z Tveru na svém kontě v NHL 816 zápasů, v nichž zaznamenal 417 gólů a 399 asistencí.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -