- Reklama -

Boston uvolnil Pastrňáka na juniorské MS

- Reklama -

Výraznou posilu získal pro mistrovství světa hráčů do dvaceti let ve Finsku reprezentační výběr České republiky, který doplní David Pastrňák. Devatenáctiletý křídelník dostal svolení činovníků Bostonu a připojí se k týmu trenéra Jakuba Petra.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za obvyklých okolností by Pastrňák do Finska zřejmě neodcestoval. Jenže na konci října si havířovský rodák poranil chodidlo, do kterého ho v zápase s Arizonou trefila střela spoluhráče Joea Morrowa a vypadl na půldruhého měsíce ze sestavy Bruins.
Po uzdravení byl Bostonem poslán na rozehrání na farmu do Providence (AHL), kde absolvoval dva zápasy a připsal si v nich jednu asistenci. Účast na mistrovství světa juniorů by podle názoru vedení Bruins měla pomoct získat zpět herní rytmus.
„David je zcela zotavený a nyní potřebujeme, aby se dostal zpátky do takové formy, ve které bude našemu týmu prospěšný,“ uvedl generální manažer Bostonu Don Sweeney v rozhovoru pro oficiální stránky soutěže.
„Pokud se opravdu připojí k českému juniorskému týmu na mistrovství světa ve Finsku, tak si myslíme, že stejně jako loni získá na turnaji zkušenosti, herní pohodu a sebevědomí, což mu pomůže vrátit se do naší sestavy na takové úrovni, aby byl opět platným hráčem.“
Pastrňák bude na světovém šampionátu hráčů do dvaceti let startovat potřetí. Loni byl nejproduktivnějším hráčem našeho mužstva. V pěti zápasech vstřelil jeden gól a na šest dalších přihrál. V letošním ročníku NHL nastoupil v deseti zápasech a zaznamenal v nich čtyři kanadské body (2+2).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -