- Reklama -

Bouwmeesterova budoucnost je ve hvězdách

- Reklama -

Obránce St. Louis Jay Bouwmeester se tento ročník do hry nevrátí. Stále se však nerozhodl, zda ukončí i kariéru, zaznělo na středeční tiskové konferenci.
36letý Kanaďan utrpěl 11. února v zápase na ledě Anaheimu srdeční příhodu a zkolaboval. Po stabilizaci podstoupil operaci, při níž mu byl zaveden defibrilátor na obnovení srdečního tepu.
Fanda NHL
Děsivou příhodu, která zahýbala hokejovým světem, si připomeňte ZDE.
„Událo se toho hodně. Myslím si, že je to něco, co budu muset ještě zvážit,“ reagoval Bouwmeester na otázku, zda se do NHL ještě vrátí.
„Aktuálně dělám malé kroky. Je to náročné, ale upřímně, na hokej jsem v posledních pár týdnech moc nemyslel. Jsem hokejista, tu hru mám rád a určitě bych byl rád na ledě, ale když se na to podíváte s nadhledem, tak bude v pořádku, když si od ní nyní odpočinu,“ dodal nejnovější člen Triple Gold Clubu.
Bouwmeester, který je ve svém 17. roce v NHL a osmém v organizaci Blues, nezmeškal před incidentem v aktuální sezóně ani jeden duel. V minulosti pak dokonce zaznamenal sérii 737 odehraných zápasů v řadě, jednu z nejdelších v historii ligy.
Někdejší forvard Dallasu Rich Peverley byl před Bouwmeesterovým kolapsem posledním hráčem, který se zhroutil během klání NHL. V roce 2014 jej postihla podobně jako Bouwmeestera srdeční příhoda, po které pověsil brusle na hřebík.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -