- Reklama -

Brácha, jak má být. Obránce Travis Hamonic dnes zažije emotivní večer

- Reklama -

Zadák Calgary Flames Travis Hamonic je vyloženě rodinný typ. Před lety se nechal kvůli rodině vyměnit z New Yorku do Calgary. A konkrétně se svým bratrem Jessem má mimořádně blízký vztah. Byli ještě kluci, když jim zemřel táta. Od té doby drží spolu.
A zadák Plamenů se také významně angažuje v charitativní činnosti. Často se například setkává s dětmi, které také přišly o tátu, a to i po zápasech na stadionech soupeřů. Rozzářit alespoň na chvíli tváře dětí, které musejí vyrůstat bez táty, to mu přináší opravdovou radost.
Fanda NHL
V NHL se na charitativní aktivity hodně dbá a hráči jsou v tomto směru velmi zapojení, málokdo jde ale tak daleko a věnuje tomu tolik času a úsilí, jako právě Hamonic.
Když to Travis dotáhl do NHL, jeho brácha pochopitelně začal navštěvovat jeho zápasy. A zrodil se zajímavý nápad – vidět bratra hrát ve všech arénách NHL.
Dnes večer se kruh uzavře. Po deseti letech v nejslavnější lize nastoupí dnes večer Travis Hamonic na ledě Vancouveru a pro jeho bratra to bude poslední aréna v lize, ve které ještě svého bratra neviděl hrát. Turné po jednatřiceti halách napříč Kanadou a Spojenými státy skončí.


Pro oba bratry to bude výjimečný a emotivní večer. „Na začátku jsem tohle vůbec neplánoval. Prostě jsem chtěl vidět bráchu hrát v NHL,“ říká Jesse Hamonic. „V první sezóně jsem zvládnul asi čtyři nebo pět měst a v té druhé pak přidal pár dalších. No a někdy v průběhu toho druhého roku mě napadlo, že by bylo fajn navštívit všechna města NHL,“ prozradil.
„Prvních deset nebo patnáct míst je snadných. Prostě si vyberete náhodný zápas a jedete. Každým rokem jsem si ale říkal, jestli je to vůbec realizovatelné. Od minulého roku jsem podnikl několik jednodenních cest pouze kvůli hokeji,“ říká Jesse Hamonic.
Nejde však pouze o to navštívit dané město a jeho arénu. Aby se mise počítala mezi úspěšné, musí v daném utkání Travis nastoupit a musí také na památku získat puk. „Kustodi už o tom vědí a vždycky, když je bratr na zápase, tak mi puk schovají,“ směje se obránce Flames.
Důležitější, než sbírka puků, je ale silné rodinné pouto obou bratrů a jejich vzájemná podpora. „Je opravdu fajn, když vás brácha takhle podporuje. Viděl mě v několika skvělých zápasech a taky v některých méně povedených, ale vždy bylo skvělé vidět po zápase v cizím městě známou tvář,“ děkuje za podporu Travis.
„Prošli jsme si spolu těžkými čas po ztrátě otce a hodně nás to sblížilo. A tahle naše hokejová tradice to pouto ještě prohloubila,“ shodují se oba muži, kteří teď mají vlastní rodiny.
Travis má s manželkou Stephanií dva kluky, Jesse zase očekává se svou ženou Ashley narození druhého potomka. Postupem času se tak návštěvy zápasů malinko zkomplikovaly. S malými dětmi, při velkých vzdálenostech mezi městy v severní Americe a při pracovním vytížení Jesseho nebylo v poslední době snadné vše zorganizovat.



Navíc míst k návštěvě stále ubývalo. Zatímco zpočátku byla spousta možností, kam na zápas vyrazit, postupně se výběr hodně zúžil. Zbývá poslední hala – vancouverská Rogers Arena. Dnes večer.
„Bylo to skvělé. Bratr žije v Denveru a já v Calgary. Moc příležitostí se vidět během roku nemáme. Proto bylo úžasné se potkávat ve všech těch městech NHL,“ říká Travis. „Nešlo jen o hokejové zápasy. Chodili jsme spolu po zápasech na večeři a trávili spolu nějaký čas. Bude krásné tuhle tour dnes ve Vancouveru zakončit,“ dodal Jesse.
„Je to trošku hořkosladké, že to končí. Jsem ale nadšený, že jsme to za těch deset let zvládli. Sledoval jsem zblízka Travisovu kariéru a jsem rád, že tu dnes jsou se mnou má žena a dcera. Byly se mnou na spoustě z těchto cest a dnes to jako rodina oslavíme,“ uzavřel Jesse Hamonic. Brácha, jak má být.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -