- Reklama -

Brad Richards oslavil tisícovku vítězstvím nad Dallasem

- Reklama -

Zvláštní příchuť měl nedělní duel v Chicagu pro domácího útočníka Brada Richardse. Čtyřiatřicetiletý centr nastoupil ke svému 1000. zápasu v základní části National Hockey League a oslavil ho vítězstvím 6:2 nad Dallasem.
„Jsem na tuto metu hodně pyšný. Odehrát tisíc utkání v nejlepší hokejové soutěži světa není jen tak,“ uvedl rodák z Murray Harbour. „Když se člověk podívá zpět, vybaví se mu řada momentů a zážitků,“ dodal.
Richardse draftovali v roce 1998 v třetím kole jako celkově 64. v pořadí zástupci Tampy Bay. V NHL debutoval v sezóně 2000-01 a čtyři roky později byl u toho, když Lightning poprvé ve své klubové historii vybojovali Stanley Cupu.
Následovala angažmá v Dallasu (v dresu včerejšího soupeře odehrál 220 utkání), New Yorku Rangers a letos v létě se jako volný hráč upsal Chicagu. Obě strany se dohodly na ročním kontraktu za dva milióny dolarů. Richard měl sice před sebou ještě šest let z jeho devítileté smlouvy s Rangers, ale vedení klubu z Manhattanu ho vyplatilo ze smlouvy.
Richards začínal v Chicagu jako centr druhého útoku a v úvodu sezóny se mu příliš nedařilo. Jeho průměrný čas strávený na ledě spadl pod třináct minut. V sedmnácti zápasech vstřelil tři branky a na šest přihrál.
Jubilejní 1000. zápas se mu ale vydařil, Richards si v něm vylepšil statistiky o dvě asistence. Na ledě strávil 18 minut a 20 sekund, což je jeho letošní maximum. „Byl to jeho nejlepší zápas v sezóně,“ pochvíli oslavence kouč Černých jestřábů Joel Quenneville.
Držitel Conn Smythe Trophy (nejužitečnější hráč play off) a Lady Byng Trophy (nejslušnější hráč) ze sezóny 2003-04 si během patnácti sezón v NHL připsal 878 bodů za 279 branek a 599 přihrávek.
„Odehrál jsem dobrý zápas,“ řekl Richards. „Způsob, jakým mužstvo reagovala na páteční prohru s Detroitem, je pro nás dobrým znamením.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -