- Reklama -

Brankář Smith se stěhuje do Kanady, bude chytat za Calgary

- Reklama -

Hokejisté Calgary získali velkou posilu do branky pro příští sezónu NHL. V sobotu poslali do Arizony brankáře Chada Johnsona, obránce Brandona Hickeyho a volbu v draftu výměnou za gólmana Mikea Smithe. Ten má na kontě už 11 sezón v NHL, ale poprvé bude působit v kanadském týmu, jeho předchozí štace byly v Dallasu a Tampě Bay.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem opravdu šťastný, že budu hrát v Kanadě, kde jsou fanoušci svému týmu absolutně oddaní. Na to se těším. Jsem opravdu velmi poctěn, že budu moci hrát za Calgary Flames,“ vyznal se Mike Smith, který měl původně v Arizoně smlouvu ještě na další dva roky.
„Věděl  jsem, že se o  mne Calgary zajímá. Ale když se trejd opravdu uskutečnil, byl jsem trochu v šoku. Byl jsem v Arizoně šest let, narodily se tu tři z mých čtyř dětí, mám tu spoustu přátel. Takže když jsem se o tom dozvěděl, cloumaly mnou trochu emoce.“


Velkou roli v získání Smithe hrál generální manažer Calgary Brad Treliving, který před třemi lety pracoval pro Coyotes jako asistent generálního manažera a brankáře tak dobře znal i mimo led.
„Poznal jsem ho v Arizoně osobně, takže jsem dobře znal jeho zázemí, to věci dost usnadnilo. Ale nešlo jen o to. Nebylo tajemstvím, že jsme sháněli brankáře. A všechno do sebe začalo zapadat,“ řekl Treliving.
Nové posile v brance naprosto důvěřuje. „Je to jasná brankářská jednička, už se v této pozici mnohokrát osvědčil. Je mu pětatřicet, ovšem skvěle se stará o své tělo a bude perfektně připravený, na ledě pro nás odvede kvalitní práci,“ slibuje si GM Calgary.
Brankář Chad Johnson během sedmi sezón v NHL vystřídal už šest týmů a během ročníku 2012-13 působil i ve Phoenix Coyotoes, takže dres Kojotů oblékne už podruhé. Obránce Brandon Hickey strávil poslední tři roky na bostonské univerzitě.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -