- Reklama -

Brassard se stěhuje do Ottawy, Zibanejad jde za něj k Rangers

- Reklama -

Zajímavá výměna proběhla mezi New York Rangers A Ottawou Senators. Jezdci poslali do hlavního města Kanady Dericka Brassarda a sedmou volbu v draftu 2018, opačným směrem putují talentovaný Mika Zibanejad a volba v druhém kole (2018).
Třiadvacetiletý Zibanejad má za sebou pět sezón v NHL, jen o těch posledních dvou se ale dá říct, že je odehrál kompletně. Loni zaznamenal nejlepší ročník i co do získaných bodů, když nasbíral 51 bodů (21+30).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V kruhu na buly vyhrál 50,4% vhazování. Švédský mladík byl spolu s Seanem Monahanem z Calgary jediným hráčem NHL do třiadvaceti let, který loni nastřílel aspoň dvacet branek a vyhrál přes polovinu vhazování.
Zibanejad je o pět let mladší než Brassard, Jezdcům tedy zřejmě přišel jako zajímavý hráč na vzestupu. „Potenciál tady je,“ řekl generální manažer Rangers Jeff Gorton. „V lize není moc hráčů, kteří by v jeho věku dokázali co on, nastřílet dvacet branek. Chodí na oslabení. Zlepšil se na buly. Co přišel do ligy, zlepšuje se každý rok. Tohle je trejd, kdy získáváme mladého hráče, který jde nahoru.“
Mladý Švéd má ještě rok platný kontrakt, vydělá si během něj 2,625 miliónu dolarů. Po příští sezóně se stane chráněným volným hráčem. Brassard má smlouvu ještě na tři roky, s částkou odečítanou z platového stropu ve výši 5 miliónů dolarů. Pro Rangers tedy velká úspora.

„Můžete říct, že jsme ušetřili, pokud to chcete takhle vidět,“ dodal Gorton. „Je to taky ale skoro o šest let mladší hráč, který dal dvacet gólů a blíží se ideálnímu věku. Máme mladého, rychlého hráče, který hraje výborně ve vlastní obranné třetině a může pro nás udělat hodně práce. Fakt, že ušetříme pod platovým stropem, je dobrý…“
Také Brassard má za sebou s 27 vstřelenými góly nejlepší sezónu v NHL, s 58 body zůstal jen těsně za svým osobním maximem (60). „Víme, že Mika měl potenciál, ale s Derickem cítíme, že získáváme někoho prověřeného a taky lepšího hráče právě v tento okamžik,“ řekl generální manažer Ottawy Pierre Dorion. „Naším základním cílem je udělat znovu play off a Derick by nám v tom mohl pomoct.“
Brassard se narodil v Hullu, v Quebecu, nedaleko Ottawy. „Tenhle tým se mi vážně líbí,“ řekl nově přicházející útočník. „Jsem šťastný, že se připojím k Senátorům a zahraju si doma.“
Brassard přišel do New Yorku z Columbusu, který ho v roce 2006 jako celkovou šestku draftoval. „Byl to dobrý hráč. Odehrál tady dobré roky a měl hodně úspěchů. Skutečně dobrý hráč a dobrý chlap,“ řekl na rozloučení Jeff Gorton.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -