- Reklama -

Brossoit vychytal Canucks. Už zase

- Reklama -

Narodil se nedaleko olympijského města, na ostrově Vancouver Island, což je překrásný kus země u pobřeží Pacifiku (autor těchto řádků to může potvrdit). Kariéra Laurenta Brossoita je ale spojena s jinými kanadskými městy.

V roce 2011 jej draftovalo Calgary, dres Plamenů ale nikdy neoblékl. Na podzim roku 2013 se stěhoval k rivalovi do Edmontonu. Po pěti sezónách v organizaci Oilers podepsal v červenci 2018 jako volný hráč smlouvu s Winnipegem. Přesto se vždycky rád vrací do svého rodiště.

Včera dostal v brankovišti přednost před hodně vytěžovaným Connorem Hellebuyckem a předvedl se parádně. Canucks na něj vyslali 29 střel, překonat jej ale nedokázali. Brossoit tak výrazně vylepšil své letošní statistiky – po čtyřech duelech má průměr inkasovaných branek 2,24 a úspěšnost zákroků 93,5 %. Opět tak dokazuje, že může být v NHL velice kvalitní dvojkou.

A znovu potvrdil, že je specialistou na Vancouver. V Rogers Areně nastoupil potřetí, a ještě nikdy tam neinkasoval! V říjnu 2017, ještě jako hráč Oilers, se do branky dostal v průběhu zápasu a pochytal všech 19 střel. V prosinci 2018 na něj mířilo dokonce 40 střel, gólman Winnipegu byl ale stoprocentní, stejně jako včera. Dohromady ve vancouverské hale zastavil všech 88 střel, které na něj mířily.

- Reklama -

„Potěší to, jako každá nula. A ve svém rodném městě obzvlášť,“ usmíval se spokojeně na tiskové konferenci. „Pokud je nějaké město, kde chci, aby se mi dařilo, pak je to tohle. Beru to,“ komentoval svůj úspěch.

Pro sedmadvacetiletého brankáře to byla teprve druhá nula v kariéře a znovu přišla proti stejnému soupeři. Pouze jeden gólman v historii (Glenn Healy) vychytal své první dva shutouty proti Canucks. Včera se k němu připojil Laurent Brossoit.

V neděli se oba soupeři na stejném místě utkají znovu. Vrátí se do branky Connor Hellebuyck nebo vsadí kouč Maurice opět na Brossoitovo kouzlo?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -