- Reklama -

Bruins couvají. Chárův návrat není jistý

- Reklama -

Fanshop týmu
Boston se ve finále Východní konference ukázal jako mnohem vyzrálejší tým a porazil Carolinu 4:0 na zápasy. Výraznou vadou na kráse vydařené série je skutečnost, že v ní ztratil vinou nespecifikovaného zranění svého kapitána Zdena Cháru (psali jsme ZDE).
Otázkou zůstává, na jak dlouho.
Finálové souboje začínají už za 10 dní.


„Máme hodně času na to, abychom se rozhodli správně a dali mu dostatek prostoru na to, aby se zotavil,“ řekl v sobotu k Chárově stavu hlavní trenér Bruins Don Sweeney. „Budeme držet všechny palce, aby to vyšlo. Věřím, že to klapne.“
Po čtvrtém duelu s Hurricanes, v němž už Chára chyběl, se Sweeney nebál médiím sdělit, že hřmotný Slovák úvodní duel finále Stanley Cupu stihne. Nyní se již vyjadřuje opatrněji.
„Nežiju tím, jak se Zee (Chárova přezdívka – pozn. NHLnews) cítí. Očekávám, že bude v pohodě. Nebudu tu však sedět a vydávat prohlášení formou slibů,“ vyjádřil se Sweeney pro zámořské žurnalisty. “ Věřím, že nadcházející čas efektivně využije a bude v pořádku. Někdy je to ale mimo vaši kontrolu.“
Kromě šéfa kabiny postrádají Medvědi také obránce Kevana Millera, který nehrál pro zranění dolní části těla od 4. dubna, a útočníka Chrise Wagnera, jenž si poranil rameno při blokování střely ve třetím střetnutí proti Carolině. Jejich návrat v této sezóně se zatím jeví jako nepravděpodobný.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -