- Reklama -

Bruins jsou v play-off a Boston opět pohltila hokejová horečka

- Reklama -

Tahle otázka se objeví v éteru každé jaro. Letos sice došlo vlivem pandemie koronaviru k posunu na léto, podstata dotazu je ale stejná.
Jsou v Bostonu populárnější Red Sox (MLB), Bruins nebo Celtics (NBA)?
Toto pondělí hodně napovědělo – Celtics a Bruins hráli zápasy play-off a ikoničtí Red Sox nastoupili do jednoho ze svých prvních zápasů nové sezóny MLB.
Výsledky TV sledovanosti možná kdekoho překvapí.


Duel Bruins a Hurricanes, který představoval čtvrté utkání série prvního kola, sledovalo 7,8 % tamních domácností.
Úvodní zápas Celtics v letošních vyřazovacích bojích si naladilo 6,6 % domácností a klání Red Sox preferovalo pouze 1,5 procent bostonských domácností.
Z čísel je patrné, jak silné postavení hokej v Nové Anglii má. Na mapě USA byste hledali další města, která dají přednost sledování NHL před NBA, jen stěží.

Bostonskými králi však i nadále zůstávají fotbalisté Patriots, kteří v těchto měsících „spí“. Massachusetts si tak může minimálně do září, kdy se rozběhne nový ročník NFL, naplno užívat hokeje.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -