- Reklama -

Bruins vítají dalšího Čecha! Do Bostonu se stěhuje Kaše

- Reklama -

Útočník Ondřej Kaše má nové působiště!
Podle informací Pierra LeBruna ze stanice TSN jej z Anaheimu získal Boston, který jako protihodnotu zasílá do Kalifornie volbu v prvním kole draftu 2020, forvarda Davida Backese a obránce Axela Anderssona.
Bruins touto dohodu lepí díru na pravém křídle a pokouší se stát méně závislými na výsledcích první lajny.
Známý insider také uvedl, že si massachusettský celek ponechává 25 % z Backesova platu. 35letému Američanovi zbývá z jeho kontraktu s cap hitem šest miliónů dolarů ještě jeden rok.

Fandíš Bostonu? Mrkni ZDE!


Fanda NHL
V této sezóně Backes naskočil pouze do 16 duelů, v nichž vstřelil jednu branku a přidal dvě asistence. S průměrným ice-timem 8:33 pak zaznamenal své kariérní minimum. V lednu dokonce prošel bez zájmu waiver listinou nechráněných hráčů, ale po domluvě s klubem na farmu nakonec neputoval.
24letý Kaše, který se stává novým parťákem Davida Krejčího či Davida Pastrňáka, odehrál v aktuálním ročníku 49 zápasů s bilancí sedmi gólů a 16 asistencí.
Bruins se přitom původně podle zámořských žurnalistů ohlíželi po zkušenostech v podobě Chrise Kreidera z New Yorku Rangers či Kylea Palmieriho z New Jersey. Nakonec ale dostal přednost mladý Čech, který bude zatěžovat rozpočet částkou 2,4 mil. dolarů.
Velkou otázkou zůstává, zda Kašemu vydrží zdraví. Rodáka z Kadaně v jeho kariéře opakovaně limitovala zranění (včetně této sezóny), kvůli kterým se stihl v NHL od svého startu v sezóně 2016/17 objevit jen ve 198 utkáních namísto potenciálních 306.
Chomutovský odchovanec, který byl Kačery draftován v roce 2014 v sedmém kole, doposud ve slavné lize nasbíral 43 branek a 96 bodů.
Třetí tváří výměny je 20letý Andersson, jehož Boston draftoval v roce 2018 z 57. místa. Nyní hraje v QMJHL, kde obléká dres Monctonu Wildcats.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -