- Reklama -

Bude hrát Pasta ve svém? Virus je proti

- Reklama -

Fanshop týmu
Pokud se NHL toto léto zmátoří a rozběhne sezónu 2019/20 podle plánu, který počítá s neutrálními dějišti bez diváků, chce být Boston u toho.
O zájmu Bruins stát se jedním z pořadatelů zbytku ročníku píše Kevin Paul Depont z deníku Globe. Držitel sdílené první pozice nejlepšího střelce David Pastrňák by se tak dočkal milého zadostiučinění za přerušení období s tak úžasnou formou.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Již dříve jsme vás informovali o aktuálně upřednostňovaném formátu, podle něhož by se sezóna dohrála ve čtyřech arénách NHL. Podle Larryho Brookse z deníku New York Post jsou nyní největšími favority na pořadatelství Toronto a Columbus.
Své slovo chce ale mít i jeden z hokejových hotspotů USA stát Massachusetts.
Zdroj blízký vedení ligy Depontovi potvrdil, že majitel Bruins Jeremy Jacobs, jenž je zároveň členem představenstva NHL, vyjádřil zájem stát se jedním z hostitelů.
Tentýž zdroj ale prozradil, že podobné snahy vyvíjí i dalších 20 majitelů.
Prezident Bruins Cam Neely uvedl, že zájem klubu zmínil lize i on. „Samozřejmě to záleží na restrikcích, které budou ve městě nebo státě panovat,“ napsal Neely přes email.
A zde se nachází největší kámen úrazu – Massachusetts je bohužel také jedním z ohnisek nákazy nemoci COVID-19 ve Spojených státech.
S ohledem na počty nakažených je nyní těžko představitelné, že by liga vybrala Boston. Avšak pokud se čísla začnou zlepšovat, možné je cokoliv.

Švédský ráj. Backlund si užívá nevídaného liberalismu

Neely naznačil ve čtvrtek během telekonference s držiteli permanentek, jak by mohlo takové pořadatelství vypadat: „Pokud to bude bez fanoušků, NHL se pokusí o nejlepší možnou TV událost. Když se tak skutečně stane, uvidíte nové kamerové pohledy, které budou mířit níže, protože nebudou mít v cestě diváky.“
Nouzový formát by tak přinesl mnoho inovací.
Podobný scénář mezitím připravují i NBA a MLB. Zatímco basketbalová soutěž se podle nejnovějších informací zaměřuje na Las Vegas, baseballová liga zvažuje dva hostitele, a to Floridu a Arizonu.
Pro hokej má Boston ještě jednu nezanedbatelnou přednost – v jeho okolí se nachází významné množství univerzitních hal (Boston College, Harvard, Boston University a Northeastern University), které by mohly sloužit jako tréninková kluziště.
Pro Pastu a spol. proto zatím není nic ztraceno.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -