- Reklama -

Bude to Mrázek! Trenér Babcock vsadí v úvodu play off na českého gólmana

- Reklama -

Jeden v posledních čtyřech utkáních, v nichž stál mezi tyčemi, inkasoval dohromady pouze sedm branek, a v neděli zaznamenal dokonce shutout. V play off NHL však neodchytal ani minutu. Druhý byl v minulých pěti sezónách, pokud nebyl zrovna zraněný, brankářskou jedničkou Red Wings a může se pochlubit 53 starty v bojích o Stanley Cup. Kouč Mike Babcock si vybral prvního ze zmiňovaných mužů.
Dosadit správná jména vám určitě nebude činit sebemenší potíže. Ano, Rudá křídla vstoupí ve čtvrtek v Tampě do vyřazovacích bojů s Petrem Mrázkem mezi tyčemi, záda mu bude krýt Jimmy Howard.
„Petr je soutěživý kluk, který už v minulosti dokázal něco vyhrát. Líbí se mi, jakou práci pro nás odvádí. Myslím, že si dokáže využít příležitost, která se mu nabízí,“ uvedl Babcock po pondělním tréninku. „Věřím, že tohle rozhodnutí nám dá největší šanci na výhru.“
Vítězné zkušenosti, o nichž detroitský kouč hovoří, získal ostravský rodák před dvěma lety v nižší zámořské soutěži AHL, kde se výrazným způsobem zasloužil o zisk Calder Cupu pro záložní tým Rudých křídel z Grand Rapids. Finálovým soupeřem tehdy byli Syracuse Crunch… farma Blesků, jejíž dres oblékali např. Ondřej Palát (nejproduktivnější muž play off) nebo Tyler Johnson. Teď si vzájemné souboje zopakují na vyšší úrovni.
„Je to rozhodnutí trenérů. Já jsem šťastný, že mě vybrali, a pokusím se zachytat co nejlépe. Dostal jsem ohromnou příležitost,“ děkuje Mrázek vládcům detroitské lavičky. „Možná si před utkáním promluvím trochu víc s kluky o tom, o co v play off jde a co očekávat, ale bude to jen další hokejový zápas.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -