- Reklama -

Bude to velký test, nemohu se dočkat, říká Corey Schneider před Světovým pohárem

- Reklama -

Přestože si sledování olympijských her v Riu užívá, doufá, že zlatý moment čeká i na něj. Že se ho dočká na Světovém poháru v Torontu. Cory Schneider je jedním ze tří gólmanů nominovaných do sestavy USA, kde bude buď on, Ben Bishop nebo Jonathan Quick hájit brankoviště své země.
Před turnajem, na který začne Spojených státům příprava už 5. září, sledoval Schneider se zájmem úspěchy amerických sportovců právě na olympiádě.
„Třeba plavání bylo zábavné sledovat,“ řekl Schneider. „Rád mám ale i méně známé sporty. Třeba házená se mi líbí, protože kombinuje hodně sportů dohromady. Určitě k ní potřebujete rychlé reakce,“ ocenil hokejový gólman, kterého musí právě postřeh zdobit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Schneider si nejen se startem olympiády uvědomil, že je na čase začít něco dělat. V podstatě už od začátku srpna se věnuje tréninku, aby byl na Světový pohár a nadcházející sezónu NHL ve formě. „Užíváte si léto, ale už vás svrbí tělo od nedostatku práce. Přejete si ten vrátit ten pocit soutěžení.“
O procvičení reflexů se mu doma stará devítiměsíční syn. Když se zrovna nevěnuje jemu, připravuje se na náročný hokejový kalendář, který ho letos čeká. „Bylo to skvělé léto. Hodně jsem ho strávil s rodinou. Syn nám dává opravdu zabrat. Tlačí se, kam jen může, takže na něj musíte neustále dohlížet.“
Rodák z Marbleheadu už reprezentoval Spojené státy na několika reprezentačních akcích. Vyhrál zlatou medaili na mistrovství světa osmnáctek (2003), na stejném turnaji o rok později byl stříbrný. V letech 2005 a 2006 chytal na šampionátu dvacítek. V roce 2007 startoval na MS dospělých, i když do výstroje se oblékal vždycky jen jako náhradník.
„Pokaždé je vzrušující chytat za svou zem,“ říká třicetiletý brankář, který strávil poslední tři sezóny v New Jersey Devils. „Naposledy jsem za Spojené státy chytal v roce 2007. Nemohu se dočkat další příležitosti. Moc ty kluky neznám, ale bude příjemné přesunout se z pozice, kdy jsem jejich akce zastavoval, do jednoho týmu. Pár kluků znám, těším se, až se s nimi potkám.“
Ještě lepší by bylo, kdyby se spolu se svými spoluhráči navázal na historický úspěch USA ze Světového poháru 1996, kde jeho předchůdci porazili ve třízápasovém finále Kanadu.
„Bylo mi deset let a pořád si to živě vybavuji,“ řekl Schneider s důrazem na vítězství 5:2 ve třetím finále. „Bude to pro nás velký test a já se nemohu dočkat.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -