- Reklama -

Budou Bruins měnit před klíčovým duelem brankáře?

- Reklama -

Boston byl po rekordní základní části největším favoritem na nejkratší cestu k postupu do druhého kola. Podceňovaná Florida jej však dotlačila až k sedmému zápasu, který se dnes odehraje v TD Garden.

V prvních šesti zápasech startoval v bráně Linus Ullmark, který se v základní části etabloval jako největší favorit na zisk Vezinovy trofeje. Nyní je však otázkou, zda bude chytat v nejdůležitějším zápase dosavadního průběhu sezóny.

Zatímco v základní části měl Ullmark úspěšnost zákroků 93,8%, v play-off doposud kryl jen 89,6 % střel.

Bruins mají k dispozici i Jeremyho Swaymana, jenž také chytal v základní části spolehlivě. Hlavní trenér Jim Montgomery nedokázal v sobotu říci, který z gólmanů bude v neděli chytat.

- Reklama -

„Zítra se střetneme a rozhodneme se,“ uvedl kouč. „Zda dostane šanci Swayman, nevím. Nejsem si ještě jistý.“

Swayman v sérii proti Panthers odchytal jen tři minuty a 11 sekund, když v bráně nahradil vyloučeného Ullmarka.

„Máme důvěru v oba gólmany,“ konstatoval kapitán Patrice Bergeron. „Oba prokázali během celé sezóny své kvality.“

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -