- Reklama -

Budou si Bluesmani chránit Justina Faulka?

- Reklama -

Fanshop týmuV sezoně 2021/2022 rozšíří NHL další tým z amerického Seattlu. Už dříve novináři spekulovali, jací hráči by mohli zaplnit soupisku nově vzniklého klubu. Padala jména jako Matt Murray, Brent Burns nebo Sam Bennett. Nyní je na spadnutí další zajímavé jméno podle novinářů The Athletic – Justin Faulk.
Osmadvacetiletý zadák před letošní sezonou změnil poprvé v rámci NHL dres. Po osmi letech přestoupil z Caroliny do St. Louis Blues. Spolehlivý obránce, který v sezoně 2017/2018 vedl klub z Raleigh jako kapitán, zatím u Bluesmanů odehrál 69 utkání a získal 16 bodů. V tabulce pravdy má tři minusové body. U Blues s jeho výkony nepanuje spokojenost, obzvlášť zváží-li jeho cenu – 4,15 milionů dolarů za sezonu. Navíc tato dohoda mu platí do konce sezony 2026/2027. Pro klub, který se sotva vleze pod platovém maximum, tak představuje příliš velkou zátěž.
„Mé výkony jsou nekonzistentní. Měl jsem zápasy, které byly fajn, ale neuměl jsem na ně navázat. Nebyl jsem nejspíš tak agresivní, jak bych měl být,“ nechal se slyšet obránce St. Louis.
Kapitán Alex Pietrangelo už dříve ohlásil, že smlouvu se svým dosavadním klubem prodlouží smlouvu. Na pravé straně mají Coltona Parayka, který je levnější než Faulk. V plánech určitě figuruje i třiadvacetiletý Vince Dunn. Faulk by se nemusel vejít mezi chráněné hráče před rozšiřovacím draftem.


Pietrangelo, Schwartz by měli ohlásit prodloužení. Po nich bude strop pro Blues velmi blízko. Podle Jeremyho Rutheforda z The Athletic by to měla odnést dvojice David Perron a právě Justin Faulk.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -