- Reklama -

Budoucnost Panthers. Spencer Knight vychytal při svém debutu výhru

- Reklama -

V pondělí oslavil kulaté, dvacáté narozeniny. O den později si odbyl premiéru v NHL a byl to debut vítězný. Lepší dárek si gólman Floridy Spencer Knight nemohl přát. Panthers i díky jeho výkonu v pohodě přehráli Columbus 5:1 a nadále se přetahují s Tampou a Carolinou na čele Centrální divize.

Gólman, jehož si Panteři zamluvili v prvním kole draftu 2019 z celkové 13. pozice, podepsal s klubem nováčkovskou smlouvu 31. března poté, co jeho týmu Boston College skončila sezóna.

V pondělí byl ještě na střídačce jako náhradník, ale protože Cats čekal dvojzápas proti Columbusu ve dvou dnech, postavil se jako odpočatý gólman do brankoviště právě on. A rozhodně nezklamal, ba právě naopak.

„Vypadal velmi klidný. Dobře četl hru, vyjížděl a rozehrával puky, měl přehled o dění na ledě a vždy dobře vyhodnotil své možnosti,“ chválil mladého brankáře kouč Joel Quenneville.

- Reklama -

„Nebyl jsem tak nervózní, jak jsem si myslel, že budu. Spoluhráči mi to hodně usnadnili. Říkali mi, ať jdu na led a prostě dělám svou práci. Konec konců, je to jenom hokej. A dopadlo to skvěle,“ pochvaloval si hrdina večera.

Dvěma góly se pod výhru podepsal Sam Bennett, který přišel při uzávěrce přestupů z Calgary. Jonathan Huberdeau zapsal dokonce tři body za gól a dvě přihrávky, ale všichni stejně mluvili o brankářském supertalentu.

V lednu byl americkou jedničkou na juniorském světovém šampionátu a měl zásadní podíl na tom, že si tým USA připsal páté zlato z MSJ v historii. Ve finále nedovolil rivalovi z Kanady ani jednou skórovat a vychytal čisté konto.

„Věděli jsme, že je dobrý a zvládne to. Pokud byl nervózní, vůbec to na něm nebylo vidět. Způsob, jakým se zapojoval do rozehrávky, byl úžasný,“ pochválil vycházející brankářskou hvězdu Jonathan Huberdeau.

Panthers vyhráli potřetí v řadě a proti Blue Jackets letos vyhráli sedm duelů z osmi. Na druhém místě Centrální divize mají stejně bodů jako první Carolina, Hurricanes ale mají dva zápasy k dobru.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -