- Reklama -

Burns, Hedman a Karlsson kandidují na Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce NHL

- Reklama -

Na Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce základní části sezóny 2016-17 byli nominováni Brent Burns (San Jose), Victor Hedman (Tampa Bay) a Erik Karlsson (Ottawa). Vítěz bude zveřejněn 21. června na slavnostním galavečeru v Las Vegas.


Bude vás zajímat:


Dvaatřicetiletý Brent Burns, který je ve finálové trojici podruhé za sebou, si letos vytvořil nové osobní rekordy 29 branek a 76 bodů. Jedná se o nejlepší počiny mezi obránci. Žádný jiný hráč v lize nevyslal na branku soupeřů víc střel než on (320). V základní části odehráli kompletní porci 82 utkání, což se mu podařilo potřetí v řadě.

O šest let mladší Victor Hedman se dostal do nominace poprvé. Z kandidátů na Norrisovu trofej byl nejlepším nahrávačem. V této sezoně si vytvořil osobní maxima, neboť v 79 duelech nasbíral 72 bodů za 16 tref a 56 přihrávek. Navíc se stal s 29 asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže při hře v početní výhodě, druhé místo obsadil v počtu přesilovkových bodů (33).

Stejně starý Erik Karlsson získal ocenění v roce 2012 a 2015. Třetí nejproduktivnější zadák letošního ročníku NHL nasbíral 71 bodů, v 77 utkáních zaznamenal 17 branek a 54 přihrávek. Druhé místo obsadil v počtu přesilovkových bodů (27 bodů, 4+23). S průměrným časem na ledě 26:50 minuty byl čtvrtý v NHL.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -