- Reklama -

Bylo to hořkosladké, přiznal kouč Cooper po odhalení vítězného banneru

- Reklama -

Měla to být připomínka sladkého triumfu a splněného snu. Vzhledem k okolnostem však šampioni z Tampy odstartovali novou sezónu, stejně jako všichni ostatní, bez diváků. Lightning přesto odhalili na počest vítězství pamětní banner, ale nechali jej viset nad ledem. Ke stropu vystoupá až tehdy, kdy bude hala plná fanoušků. Teprve potom se připojí k praporu vítězů z roku 2004.

Hlavní kouč Jon Cooper měl pak smíšené pocity ještě z jiného důvodu. Když byla památeční plachta v rohu Amalie Areny odhalena, cloumaly s ním emoce. Měsíc po zisku poháru mu totiž umřela máma.

Fanshop týmu

Christine Cooperová byla u všech velkých vítězství svého syna. Viděla, jak Jonův tým triumfoval v juniorské USHL, farmářské AHL a naposledy i ve slavné NHL. Spolu se svým manželem sledovala každý zápas svého syna.

- Reklama -

Rodiče sympatického trenéra nemohli být osobně přítomni na finále Stanley Cupu v bublině edmontonského Rogers Place. Nebyli u toho, když Lightning přemohli Dallas a podruhé v klubové historii vyhráli pohár. Coopera to pochopitelně mrzelo, ale předpokládal, že po skončení sezóny bude mít dostatek času na to, aby si s rodiči užil oslavy.

Jednoho listopadového dne se ale všechno změnilo. Bob Cooper si ráno pustil televizi a šel vzbudit svou ženu, našel ji však už bez známek života. Christine odešla ve spánku, bylo jí 77 let. Během necelých šesti týdnů si tak Jon Cooper prožil největší úspěch své kariéry, ale také nejhorší den svého života. Vzhledem k restrikcím okolo pandemie ani nemohl letět mámě na pohřeb.

Přestože to tedy bez diváků nebyla včera taková sláva, jak by se slušelo, bylo to podle Coopera lepší než nic. Oslava v prázdné hale je pořád lepší než žádná oslava. Pro hráče to byl výjimečný večer i tak.

„Necítil jsem žádné zvláštní emoce, dokud jsem neviděl kluky, jak před odhalením banneru vytvořili půlkruh. V tu chvíli to na mne dolehlo a vrátily se mi pocity, které jsem měl těsně po posledním finále. A myslel jsem pochopitelně na svou mámu. Bylo to takové hořkosladké,“ komentoval to po utkání, které jeho svěřenci jasně ovládli.

Cesta Lightning za obhajobou začala.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -