- Reklama -

Bylo to snazší než předloni, těší se Stepan z nového kontraktu s NY Rangers

- Reklama -

Derek Stepan chtěl zůstat u Rangers dlouhodobě. Jezdci chtěli to samé. Krátce před arbitráží, ráno, kdy se měla konat, se nakonec obě strany dohodly na šestiletém kontraktu. Finanční podmínky zatím nebyly zveřejněny, ale podle neoficiálních informací by mělo jít o smlouvu na 39 miliónů dolarů, to je 6,5 miliónu ročně.
„Je to skvělý pocit. Nemohu být víc spokojený. Jsem dál součástí týmu, který absolutně miluji. Miluji New York, jsem vděčný za fanoušky, vděčný za managament. Moje žena i já jsme extrémně šťastní, že tu budeme dalších šest let,“ rozplýval se po podpisu Stepan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pětadvacetiletý Američan nasbíral loni v 68 zápasech 55 bodů, nastřílel 16 branek. V 19 utkáních play off zapsal 12 bodů. V sedmém zápase série proti Washingtonu se blýskl vítězným gólem v prodloužení. Ve finále konference už nestačil se svými spoluhráči na Tampu Bay.
„Derek je hráč, který velmi dobře ví, o co v téhle lize jde. Na jeho vůdcovských kvalitách chceme stavět,“ řekl nový generální manažer Rangers Jeff Gorton, jenž nedávno nahradil Glena Sathera.
„Všechno to směrovalo k arbitráži, Jeff ale nakonec odvedl dobrou práci,“ popisoval poslední dny Stepan. „Nenadělalo se moc zlé krve. Celou dobu to vypadalo, že jsme blízko a že je jen otázka času, kdy vše překonáme. Šlo to směrem, jaký jsem očekával. Šlo to směrem, jakým jsem chtěl. Klobouk dolů před Jeffem a mým agentem, jakou odvedli práci.“
Stepan si dlouhé dohadování o nové smlouvě vyzkoušel už v roce 2013, kdy dokonce nenastoupil do tréninkového kempu. Posléze podepsal dvouletou smlouvu. Letos se vypjatá situace kolem něj opakovala.
„Po celou dobu jsme byli blízko. Tyhle věci prostě jen chtějí nějaký čas, než si všechno sedne. Naposledy jsme si byli trochu více vzdáleni,“ vzpomíná na rok 2013. „Teď jsme věděli, kdy to skončí. Letos to bylo mnohem snazší a hladší, to určitě.“

Stepan zastává u Jezdců funkci asistenta kapitána. Je schopný hrát proti nejlepším útočníkům soupeře. Rád by pomohl Rangers k prvnímu Stanley Cupu od roku 1994.
„Přišel jsem do ligy a dostal možnost hrát za jeden z týmu původní šestky. Organizace mě přijala skvěle a já tu nyní můžu zůstat dalších šest let. Máme vzrušující partu chlapů, je to parta, která chce udělat další krok. Všichni jsou bojovníci a já věřím, že nás čekají jen skvělé věci.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -