- Reklama -

Calder Trophy měla být moje, říká sebevědomý Binnington

- Reklama -

Brankář Jordan Binnington pomohl na jaře St. Louis k zisku Stanley Cupu, jeden pohár mu ale těsně unikl. Calderova trofej pro nejlepšího nováčka soutěže nakonec připadla útočníkovi Canucks Eliasi Petterssonovi.
„Je tam stále z tohoto výsledku určitá pachuť,“ cituje 26letého Kanaďana Jim Thomas z deníku Post-Dispatch. „Je to (Pettersson) ale talentovaný hráč, takže bylo fajn s ním soutěžit.“



Binnington skončil v hlasování o nováčka ročníku druhý a na otázku, zda si zasloužil vyhrát, má jasnou odpověď: „Jo.“
„Postavili ale dobrý mladý mančaft s elitními hokejisty. A on je jedním z nich,“ neztrácí zklamaný rodák z Richmond Hillu k soupeři úctu.
Oba hráči ve svých špičkových výkonech nepolevují ani v novém ročníku. Binnington zaznamenal bilanci 8-2-3, úspěšnost zákroků 92,1 procenta a průměr 2,43 inkasované branky na utkání. Pettersson má na svém kontě už 21 bodů za šest gólů a 15 asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -