- Reklama -

Calgary prodloužilo smlouvu s kapitánem Markem Giordanem

- Reklama -

Kanadský hokejista Mark Giordano se s ročním předstihem dohodl s managementem Calgary na podpisu šestiletého kontraktu v celkové hodnotě 40,5 miliónů dolarů. Jednatřicetiletý obránce si v každé sezóně vydělá 6,75 miliónu USD.
„Je to dobrý pocit vědět, že jsme s ním podepsali dlouhodobý kontrakt. I v budoucnu se bude moct věnovat tomu, co dělal doteď – vést tento tým,“ sdělil generální manažer Calgary Brad Treliving.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V draftech NHL  nepovšimnutého hráče objevili vyhledávači talentů Calgary v roce 2004 v juniorském týmu Owen Sound Attack (OHL). Smlouvu s Flames podepsal jako volný hráč. Výluku NHL strávil Giordan ještě v nižší zámořské soutěži AHL, ale po ní už si za Plameny připsal prvních sedm startů. V další sezóně 2006-07 už patřil do rozšířeného základního kádru a odehrál 48 utkání.
Spolupráce byla poté na jeden rok přerušena angažmá v ruském Dynamu Moskva, ale posléze obnovena a v červenci 2008 stvrzena tříletým jednocestným kontraktem v celkové hodnotě 2,675 miliónu dolarů. V říjnu 2010 si Flames s předstihem pojistily Giordanovy služby až do konce sezóny 2015-16 novou pětiletou smlouvou za 26,25 miliónu dolarů.
Před dvěma lety byl rodák z Toronta jmenován devatenáctým kapitánem v historii kanadského klubu z provincie Alberta. Tehdy devětadvacetiletý borec převzal prestižní funkci od populárního forvarda Jaromeho Iginly, jenž zkrácenou sezónu NHL 2012-13 dohrál v Pittsburghu.


Minulý ročník odstartoval Giordano ve velkém stylu. V listopadu byl vyhlášen největší hvězdou měsíce, když si ve třinácti zápasech připsal 16 bodů. Potom ho bohužel přibrzdilo zranění. Kvůli léčbě natržené šlachy na levém bicepsu vynechal 21 zápasů v základní části soutěže a 11 v play off.
„Myslím si, že kdyby nepřišlo to nešťastné zranění, získal by Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce sezóny. Víme, co dokáže na ledě. A každý z naší organizace ví, co dělá dalších dvaadvacet hodin denně. Mark je lídrem této organizaci v každém směru,“ uvedl Treliving na adresu hráče, který sezónu ukončil s bilancí 11 branek a 37 přihrávek v 61 utkáních. Do tabulky pravdy si Giordano připsal 13 kladných bodů.
Foto: Sarah A.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -