- Reklama -

Calgary se bude muset v úvodu sezóny obejít bez zadáka T. J. Brodieho

- Reklama -

Hokejisté Calgary budou v úvodu nové sezóny postrádat T. J. Brodieho. Pětadvacetiletý obránce si v pondělním přípravném utkání proti Edmontonu poranil pravou ruku a bude Plamenům chybět tři až šest týdnů.
Kanadský hokejista přišel ke zdravotní újmě ve třetí třetině poté, co inkasoval ránu pukem. Lékařské vyšetření odhalilo zlomenou kost. Zámořská média o tom informoval generální manažer Flames Brad Treliving.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jedinou dobrou zprávou je, že nebude muset podstoupit operaci,“ řekl Treliving. „Kost nebyla posunuta. Bude to jeden z těch případů, který nevyžaduje chirurgický zákrok a brzy se mu to zahojí,“ dodal šestačtyřicetiletý rodák z Pentictonu.
Brodie má za sebou nejproduktivnější sezónu v NHL. V základní části odehrál 81 utkání, ve kterých nasbíral 41 bodů za 11 branek a 30 přihrávek. Loni v říjnu se s ročním předstihem dohodl s Calgary na prodloužení spolupráce o pět let. V rozmezí let 2015-20 se z platového stropu bude klubu odečítat jeho sezónní průměr, což je 4,65 miliónu doalrů.
„Tak takhle jsem sezónu rozhodně nechtěl začít, ale nic s tím nenadělám. Musím se snažit zůstat ve formě a uzdravit se tak rychle, jak jen to půjde. Až se budu moci vrátit, chci být připravený,“ míní Brodie, jenž během zdravotní pauzy bude bruslit a posilovat.
Plameny ho draftovaly v roce 2008 ze 114. místa. Debut v NHL prožil v ročníku 2010-11. Od té doby odehrál v základní části soutěže 266 zápasů a zaznamenal v nich 19 branek a 81 přihrávek. V 11 utkáních play off vstřelil jednu branku a na čtyři další přihrál.
Foto: Icon  Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -