- Reklama -

Callahan pomohl dvěma góly popravit bývalé spoluhráče z New Yorku

- Reklama -

Když už překonal počáteční nervozitu, rozepsal příběh, který dokonale sedl k jeho návratu. Ryan Callahan působil u Rangers osm let, než se přesunul do teplého kouta USA na Floridu. Tam zatím odehrál zbytek loňské a letošní sezónu. V pondělí v Madison Square Garden, kam se od té doby vrátil vůbec poprvé, dvakrát skóroval a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.
„Samozřejmě, dva góly jsou bonus,“ užíval si návrat do své staré domácí haly Callahan. „Jsem za to šťastný, ale přijet sem a vyhrát, to je prostě velká věc. Cítím hodně emocí, jsem rád, že je to za mnou. Je po všem. Užil jsem si to. Bylo to dobré vítězství a je třeba se pohnout dál.“
Večer nebyl emotivní jen pro Callahana, ale také pro Antona Stralmana a Briana Boylea, dva důležité hráče Jezdců při jarní finálové jízdě Rangers. Jezdci vyhráli tři série, nestačili až ve finále na Los Angeles. Oba muži jsou od této sezóny hráči Lightning. Domácí klub jim nachystal milé vzpomínkové video, promítané na kostce nad ledem.
„Co předvedli v první přestávce, to přece vůbec nemuseli,“ ocenil připravené video Ryan Callahan. „Jen to ukazuje, jaká třída tenhle klub je. Miluju zápasy před těmito fanoušky, tohle pondělí to nebylo jiné, přestože na mě při prvních kontaktech s pukem bučeli. Trochu jsem se tomu usmíval,“ přiznal upřímně devětadvacetiletý útočník.
Pokud jde o vliv na výsledek, nejvíc Callahanaovi pomohl Steven Stamkos. Kanadský kanonýr i bez Martina St. Louise, který už hraje na straně Rangers, střílí branky dál jako na běžícím páse. V pondělí dal jednu a u dalších dvou asistoval. Celkem má Stamkos na kontě dvanáct gólů v devatenácti zápasech a se Seguinem a Nashem už se dělí o první příčku mezi nejlepšími ligovými kanonýry.
Domácí, ze které se symbolicky trefil Martin St. Louis, další dlouholetý hráč z tábora soupeře, se vzmohli na tuto jedinou přesnou ránu. Hosté ani po snížení na 2:1 neslevili z tempa a postupně přidali třetí, čtvrtý a pátý gól. Ondřej Palát si připsal v utkání dvě asistence.
„Snažíte se tu kouli valit dál,“ řekl k rozjetému projevu svého týmu Stamkos. „Když se daří, nacházíte způsob jak vyhrávat zápasy a to je svým způsobem nakažlivé. Pondělí byla pro nás další lekce, třeba jak hrát ve třetí třetině. Teď víme, že to zvládáme, neděláme chyby, nedáváme jim žádnou šanci. Jsem za to na své chlapy hrdý.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -