- Reklama -

Cam Talbot připravil Voráčka o bodovou sérii

- Reklama -

Jen ze střídačky přihlížel na včerejší snažení svých spoluhráčů v duelu s Philadelphií brankář NY Rangers Henrik Lundqvist. Ten v předchozích třech zápasech, které Jezdci prohráli, pustil za svá záda deset branek, což trenérovi Alainu Vigneaultovi poskytlo ideální příležitost na změnu. Vigneault vsadil na Cama Talbota a tento tah se mu dokonale vyplatil.
Lundqvistův náhradník při svém pátém startu v sezóně zneškodnil všech 31 střel Flyers a dovedl Jezdce k výhře 2:0. Talbot si připsal první vítězství v ročníku, ještě k tomu s nulou.
„Od Cama to byl opravdu hodně kvalitní výkon. Potřebujeme to od něj. Doufám, že mu to dodá sebedůvěru, kterou potřebuje, aby nás mohl těmito výkony podporovat i v příštích zápasech,“ komentoval Vigneault.
Z čistého konta se Talbot naposledy radoval 30. března v zápase na ledě Edmontonu. „Nebyl to dobrý pocit, vědět, že jsem týmu v letošní sezóně ještě moc nepomohl. Je tedy pro mě mimořádně důležité, že jsem dnes dokázal vychytat vítězství, které ukončilo sérii našich neúspěchů,“ řekl Talbot.
O ofenzivní příspěvky Blueshirts se postarali Kevin Klein a Rick Nash. Prvně jmenovaný se prosadil v čase 5:10, kdy si najel v pravý moment na přihrávku Carla Hagelina a ranou ke vzdálenější tyči překonal gólmana Stevea Masona.
Zápis Ricka Nashe do střelecké listiny přišel ve 28. minutě. Domácím vyšla pohledná přesilovková kombinace, na jejímž konci byl právě kanadský kanonýr, který z levé strany uklidil kotouč do odkryté sítě. Střeleckou parketu mu dokonale připravili Martin St. Louis s Derekem Stepanem.
„Všichni jsme byli zklamaní z našeho výkonu v posledním utkání. Pokud se chcete zlepšovat, musíte si zápasy správně analyzovat. A my víme, co se nám nedařilo,“ sdělil Martin St. Louis.
Jedním z nejnebezpečnějších hráčů Letců byl opět Jakub Voráček. Kladenský odchovanec hýřil aktivitou a na svatyni Rangers vyslal celkem pět střeleckých pokusů, na vynikajícího Cama Talbota si však nepřišel.
Voráček tak přišel o sérii zápasů, v nichž zaznamenal alespoň jeden bod. Během bodově nejúspěšnější období v jeho zámořské kariéře začalo 22. října a zastavilo se po deseti zápasech. Útočník Philadelphie v nich vsítil pět branek a na dalších 14 přihrál.
Voráček odehrál v letošním ročníku 18 zápasů, do statistik si připsal celkem 26 kanadských bodů (7+19). Stejnou bilanci má pouze lídr produktivity Sidney Crosby z Pittsburghu, v jehož prospěch hovoří větší počet vstřelených branek (8+18).
Flyers nebyl nic platný ani překvapivý start elitního forvarda Claudea Girouxa, který vynechal ranní trénink kvůli zranění kotníku. „Lékaři udělali skvělou práci, aby mě připravili na zápas,“ sdělil kapitán Philadelphie.
Po třetí prohře v řadě navštívil šatnu Letců jejich generální manažer Ron Hextall. „Jsem z našeho výkonu zklamaný, nebyli jsme dostatečně hladoví po vítězství a to mi hodně vadí,“ řekl bývalý vynikající gólman NHL.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -